Автор
Woman.bg

Даниел Радклиф: Хари Потър ме направи алкохолик

Даниел Радклиф е от онази порода актьори, чиято харизма бе особено силна в детските му години. Ето защо той се превърна в световна знаменитост, когато беше само на 10, а всички деца по света мечтаеха да бъдат като него. Несъмнено тежестта на славата е била твърде голяма за крехките му детски рамене, което неминуемо е довело не само до несметни материални богатства и въхищение от страна на другите, но и до редица проблеми с психиката и съответно здравето му. Един от тях е алкохолизмът, с който Даниел дълго време се бореше и за щастие успя да покаже надмощие над самия себе си.

Днес актьорът е достатъчно силен да говори за този труден период открито и да направи някои шокиращи признания. Той обвини смайващия си успех в ролята на Хари Потър за първопричина да се поблазни от алкохола.



„Трябваше да бъда особено внимателен, когато излизах и пиех. Защото аз нямаше да съм просто пияно момче, а „пияният Хари Потър“. Да, това беше забавно за другите, подиграваха ми се и не спираха да се интересуват от мен. Това ме караше да пия все повече и повече. И така продължих години наред“, споделя Даниел.

„Към края на снимките за последната част на поредицата, вече пиех много, защото бях изпаднал в паника. Не знаех какво ще се случва оттук нататък. В този момент не ми беше удобно да съм трезвен, бях притеснен“, признава още звездният актьор.

Даниел Радклиф успява да пребори алкохолната си зависимост през 2010 г. Той е категоричен, че в битката най-много са му помогнали семейството и приятелите, които по негови думи, са му осигурили нужната „перспектива за живот“ и не са спирали да го подкрепят. И макар тази история да е с щастлив край, нека не забравяме, че цената на ранната слава може да бъде твърде висока.



Четете още: Лейди Гага с призив: Запазете живота на родителите си!