Автор
Весела Георгиева

Датски принц блести като модел на корицата на Vogue

22-годишният принц Николай от Дания изглежда наистина очарователно в розовото си сако на Dior на корицата на Vogue Scandinavia, докато кралските фенове коментират „красивия“ и „зашеметяващ“ модел.

View post on Instagram
 

Внукът на датската кралица Маргрете II и син на принц Йоахим изглежда супер изтънчено. За фотосесията си за корицата Николай е в розово сако и панталон на Dior, позирайки сред пъстри цветя.

Феновете побързаха да коментират снимката, като определиха кралската особа - която е работила като модел за Dior и Burberry, преди да отиде в бизнес училище, като "красив" и "емблематичен".

View post on Instagram
 

Принцът се появява на корицата на Vogue Scandinavia за броя от февруари-март. Младежът очарова света на модата след като на 18 години подписва договор със Scoop Models в Дания. Графът на Монпезат направи своя дебют като модел по време на шоуто на Burberry есен-зима 2018. Тогава той мина по котешката пътечка заедно с Кара Делевин, а от първия ред го гледаха Кейт Мос, Наоми Кембъл, Мишел Докъри, Наоми Уотс, Зендая и Идрис Елба.

В разговор за списанието принцът споделя, че животът му в кралския двор го е подготвил донякъде за модния подиум: „Свикнал съм с пресата и камерите... да бъда публична личност през целия си живот.“

В момента Николай учи в Бизнес училището в Копенхаген, но има изнесен семестър в Париж. Признава, че прическата му е дело на собствената му майка.

Чаровникът споделя още, че семейството му не е било против работата му като модел. "Никой не беше против" и добавя, че родителите му са "най-големите му фенове".

View post on Instagram
 

Като седми по ред наследник за датския трон, той няма доходи от короната. Няма и ангажименти към обществото. Животът му може да протече така, както сам реши.

Майката на Николай - Александра, графиня на Фредериксборг, се развежда с баща му - Йоахим през 2004 г. след девет години брак. Двойката има още едно общо дете, 19-годишният принц Феликс.

Йоахим се жени за втората си съпруга - принцеса Мари през 2008 г. и има още две деца: 12-годишният Хенрик и 10-годишната Атина.