Автор
Ева Григорова

Дейвид Бекъм даде Инстаграм профила си на украинска лекарка

Футболната звезда Дейвид Бекъм направи неочакван жест към Украйна, като предостави профила си в Инстаграм на украинска лекарка.

Така неговите над 70 милиона фена ще могат да видят какво се случва в болницата в Харков и в целия град, в който се водят бойни действия.

Ирина Кондратова ръководи акушеро-гинекологично отделение на местната болница и започна да публикува сторите чрез профила на бившия футболист.

View post on Instagram
 

В специално видео обръщение към феновете си Бекъм обясни, че идеята му е повече хора да научат за работата на лекарката и здравните работници, както и да се съберат средства от дарения.

Така последователите на футболиста успяха да проследят един от работните дни на Ирина, като едно от видеата показва влизане в мазе, в което родилки живеят с новородените си четвърта седмица.

"Първите дни бяха най-трудни. Трябваше да се научим как да работим покрай бомбите и ударите. Вероятно рискуваме живота си, но въобще не мислим за това. Обичаме нашата работа. Лекарите и сестрите тук - ние се притесняваме, плачем, ни никой от нас няма да се предаде", споделя Ирина.

Ирина казва, че сега работи в денонощен режим и че "вероятно рискуваме живота си, но изобщо не мислим за това". "Обичаме работата си… Лекари и медицински сестри сме тук, тревожим се, плачем, но никой от нас няма да се откаже",

View post on Instagram
 

Дейвид Бекъм, който е посланик на УНИЦЕФ от 2005 г., призова последователите си да дарят на благотворителната организация, която работи в Украйна, за да осигури на семействата достъп до чиста вода и храна, доставка на готови за употреба комплекти в родилните домове, за да могат услугите за закрила на децата да продължават.

View post on Instagram
 


Харков, вторият по големина град в Украйна, е постоянна цел на руски обстрели в продължение на последните три седмици.