Автор
Ева Григорова

Диана Димитрова: разказа подробности за побоя, намекна, че насилникът наистина е Вергов

Диана Димитрова гостува в предаването на Светослав Иванов “120 минути”, където говори за първи път на живо за побоя, който сподели, че е преживяла в свой пост във Фейсбук.

Публикацията на актрисата срещна силен обществен отзвук, а прокуратурата се самосезира по случая. Миналата седмица пък в. “Уикенд” излезе с твърдението, че насилникът всъщност е популярният актьор Юлиан Вергов.

В интервюто Димитрова наричаше човекът, който я е нападнал “лицето” и сподели, че не може да назове името му заради течащото разследване по случая. Въпреки това тя каза: “Има образувано досъдебно производство и аз нямам право да кажа името, но тъй като знам, че в България има много интелигентни хора, искам да ги помоля да четат между редовете. Аз ще кажа името до края на нашия разговор”.

View post on Instagram
 

Така малко по-късно в предаването тя индиректно намекна, че насилникът е именно Вергов. Миналият петък актьорът взе участие в предаването "На кафе" по "Нова телевизия", в което сподели, че не приемал Коледа като всеки друг ден от годината и за него това е специален празник. "От малък до ден днешен чакам Дядо Мраз и да, вярвам в него" - каза той тогава. Актьорът не бе запитан от водещите на предаването относно обвиненията на Димитрова. Самата Диана обаче сподели пред Светослав Иванов следното: "Гледах друга телевизия. Водещите, журналистите живо обсъждаха Дядо Коледа или Дядо Мраз. Аз съм дете на прехода, родена съм 1990 г. Аз много силно вярвам в Дядо Коледа, защото Дед Мороз идва от друго място” - отбеляза Димитрова, а на питането на водещия, дали "това са някакви кодове", тя каза, че "това са факти".

Димитрова разкри и някои подробности от деня на побоя. Оказа се, че нейният насилник я е потърсил във вечерта преди инцидента, казвайки че ще я пребие. "Вечерта преди да се случи това, ми се обади по телефона, крещейки в истерия, думите са лоши, но беше свързано с произхода ми, тъй като съм от село, от Кайнарджа: "Ще те пребия, ще ти съсипя кариерата, само се появи." Дълги години се обвинявах, че проблемът е в мен, когато съм искала да разбера отговор на въпрос защо лицето вечерта ме заплаши и каза: "Ти само се появи на терен и аз ще те пребия." Исках да разбера защо. Направих грешката да не си слушам интуицията и от едната стая в рамките на 2 минути да последвам лицето в гардеробната." - сподели актрисата.

"В рамките на около 2 минути, проследявайки лицето от стаята до гардеробната, искайки да разбера защо, той мина покрай мен - удари ме в стената, вдигна ме, виждах всичко много бавно, свлякох се на пода, съборих закачалки. Погледнах човека, защото не можех да повярвам, че това е човекът, който уважавам и работя с него. След това той ме изрита с цялата мъжка сила, която имаше, в лицето с мъжка обувка. Това беше стабилен шут в лицето. Блъсна вратата, псувайки ме за произхода ми и поздравявайки моите родители, майка ми. След 15-20 секунди дойдоха трима души и ме намериха в това състояние и беше обявена обедна почивка", допълни Диана Димитрова.

View post on Instagram
 


Тя допълни, че след инцидента е имало и още заплахи от човека, който я е пребил. "Другата заплахата дойде няколко дни по-късно пред колеги, с другия екип, с който снимахме, трябваше да обсъдим позиция на камерата. Споделих на режисьора, че ме болят зъбите, лицето каза: "Продължи да говориш и аз ще го направя пак."

View post on Instagram
 


На въпроса защо не си е извадила медицинско свидетелство, актрисата отговори, че е била изманипулирана.

"Бях решила, че отивам да си извадя медицинско, затова направих снимките и ги изпратих на мой приятел, и мислех да му кажа - пали си колата и идвай да ме вземеш, отиваме в болница. Трябваше да изчакам за разговор с друго лице. Това лице ме изманипулира с думите "какво ще постигнеш". Аз бях една прохождаща актриса, която 2 години ходи на кастинги, не се случваха нещата, но си казвах продължавай. Исках да покажа таланта, как мога да го развия, да стана по-добра. Изпитах чувство за вина", разказа Диана Димитрова.