Докато в БГ смятаха, че не е талантлива - най-строгите кинокритици дадоха награда на нашата Мария Бакалова за Borat 2

Актьорската игра на българката Мария Бакалова в сатиричната продукция „Борат 2“ предизвика истински фурор не само сред световната аудитория, но и сред кинокритиците, а само преди броени дни родната актриса успя да завоюва и първата си голяма награда за участието си във филма.

Благодарение на смелото ѝ и талантливо превъплъщение във въпросната кинолента, името на Бакалова се нареди сред най-спряганите в Холивуд, а първите доказателства за това вече са факт - тя бе удостоена с изключително престижния приз за най-добра поддържаща роля от Сдружението на филмовите критици в Ню Йорк (The New York Film Critics Circle). Тези награди са сред основните и важни предшественици на големите церемонии, които предстоят, сред които "Оскар" и "Златен глобус".

View post on Instagram
 


Победителите в отделните категории са излъчени, след като почти 50 филмови критици и журналисти от изданията на Variety, Time Magazine и Vanity Fair са дали своите гласове.

Новината, че именно тя печели в категорията на най-добра актриса в поддържаща роля, Мария приветства с изключителна изненада и радост. В профила си в Инстаграм тя написа, че не може да повярва и че всичко, което ѝ се случва покрай този филм е като някакъв сън.

View post on Instagram
 


Както знаем, с ролята си на Тутар – 15-годишната дъщеря на казахстанския журналист Борат, изигран от Саша Барън Коен, бургазлийката буквално се изстреля в световните класации.

Неотдавна пък самият Саша заяви, че е силно впечатлен от изявата на Бакалова и че тя, без никакви колебания, заслужава "Оскар". Благодарение на успеха си в Ню Йорк, Мария увеличава шансовете си наистина да се включи в надпреварата за наградите на Академията.

Да не пропуснем да отбележим, че заради играта си в „Борат 2“ младата актриса попадна и в няколко престижни класации на водещи медии. Дори оглави тази на IMDb за най-търсени актьори, с което се превърна и в първата българка, постигнала подобен успех.

View post on Instagram
 

Четете още: Мария Бакалова от 'Борат' достойна за Оскар! И как българката се озова в скандално видео с адвоката на Тръмп

През декември раздаваме страхотни награди. За да спечелите, кликнете тук.