Автор
Весела Георгиева

Дръзка и красива: Дъщерята на Кейт Мос показа инсулиновата си помпа на червения килим (снимки)

Лила Мос, 19-годишната дъщеря на супермодела Кейт Мос, се появи на червения килим на тазгодишния бал Met Gala облечена в зашеметяваща рокля на Burberry. И въпреки че тоалетът наистина бе супер атрактивен, повечето хора забелязаха още нещо - Лила носеше един много важен "аксесоар" - инсулинов монитор и помпа.

Лила има диабет тип 1, което означава, че панкреасът ѝ не произвежда достатъчно инсулин, хормонът, който регулира количеството глюкоза в кръвта. В краткосрочен и дългосрочен план състоянието може да доведе до множество проблеми, но благодарение на инсулиновата помпа, красавицата държи нещата под контрол.

View post on Instagram
 

Daily Mail идентифицира малкия кръг на ръката като монитор, а помпата е върху бедрото на красавицата.

Това мъничко устройство имитира работата на панкреаса. Чрез него се осъществява непрекъснато освобождаване на инсулин в подкожната мастна тъкан. Функцията му се доближава до нормалната функция на панкреаса, чрез възможност за по-прецизно дозиране на инсулина през различните часове на денонощието..

View post on Instagram
 

Лила Грейс Мос е дъщеря на Кейт Мос и основателя на Dazed Media Джеферсън Хак. В интервю за британския Vogue, тя призна, че е забелязала, че майка ѝ е известна, когато е била около 8-годишна.

„Тогава осъзнах нещото с папараците, че те се интересуват от нея по някаква причина“, каза тя.

View post on Instagram
 

„Винаги съм я копирала. Тя винаги свеждаше глава и не гледаше в обектива, така че аз също навеждах глава и не гледах в обективите. Все още го правя.”

Лила върви уверено по стъпките на звездната си майка.

Влиза в модния бизнес на 14, а на 16 вече е лице на Marc Jacobs Beauty и се появява на корицата на списание Dazed.