Автор
Woman.bg

Дъщерята на Весела Тотева с разтърсваща изповед

Актрисата Валентина Каролева просълзи феновете си в Инстаграм с прочувствено писмо до покойната си майка - журналистката Весела Тотева. Поводът за трогателните слова е премиерата на новия филм „Доза щастие“. Валентина приема предизвикателството и се превъплъщава в ролята на своята майка. Сценарият на филма е дело на Яна Титова и е базиран на биографичната книга на Весела Тотева „Падение и спасение”. „Доза щастие“ показва по един много истински и въздействащ начин борбата на Весела с хероина – „любовта на живота ѝ“. В писмото Валентина Каролева с много болка изразява любовта и възхищението си към майка си. Припомняме ви, че Весела Тотева почина внезапно тази година на 4 март.

View post on Instagram
 


Публикуваме писмото на Валентина без редакторска намеса:


Здравей, мамо. Това е първото писмо, което пиша в живота си. Дори не знам как да започна, но имам да ти кажа толкова много... Няма те в живота ми от няколко месеца. Месеци, които ме накараха да осъзная защо са ни се случили онези 7 години, в които търсенето на щастието те превърна в свой пленник, а на мен ми се наложи да порасна по-бързо от другите деца.
Спомням си как се разболя за дълго и не можеше да живееш без лекарството си. А аз, от страх да не те загубя, се чудех как да се залепя за теб и не разбирах защо трябваше да си в другата стая, когато се лекуваш. Докато един ден не открехнах вратата и видях.

Там ти ставаше друга. Очите ти посивяваха, ръцете ти бяха покрити с белези, усмивката ти беше плашещо нереална докато ми повтаряше “Всичко ще бъде наред, Валя”. Като малка чух думата „наркоман“, но никога не я свързвах с теб. Както за всяко дете, за мен ти беше най-добрата майка, нищо, че понякога заспиваше на балетните ми спектакли. Растейки започнах да осъзнавам, че всъщност лекарството те погубва. Имаше дни, в които ме беше страх да отида на училище, защото не знаех дали ще си ти, когато се прибера...

Но най-големият ми страх беше да не те загубя завинаги. След време ми каза, че си го прочела в очите ми и че това е причината да се излекуваш. Лекарите го нарекоха “силна воля”, но аз го наричам Любов. За мен ти си най-силната жена на света и това е нещото, което наследих от теб. Възхищавам се на силата ти 16 години по-късно да се изправиш отново пред миналото ни и пред самата себе си, и да разкажеш без свян за онези години. Вярваше, че ако успееш да помогнеш дори само на един млад човек значи всичко си е струвало. Това се превърна в твоята кауза.
Мамо, книгата, която аз те накарах да напишеш, вдъхнови създаването на филма “Доза щастие” и аз играя теб. Криейки се в онази стаичка, осъзнах, че през цялото това време уплашената всъщност си била ти.

View post on Instagram
 

Независимо от всичко, през което сме преминали, за мен ти си най-добрата майка. Благодаря ти, че ме научи да вярвам. Благодаря ти за любовта.
Нашата история... нашата “Доза Щастие“ тръгва по кината от днес. А твоята кауза се превърна в каузата на много хора, които се борят за нея, точно както ти винаги си искала.“

View post on Instagram