Автор
Ева Григорова

Джейн Фонда проговори за битката си с рака

Джейн Фонда проговори за рака си, който е преминал в ремисия и размишлява колко тежка е била битката за здравето ѝ по време на лечението.

Фонда мина по килима на световната премиера на новата ѝ комедия, 80 за Брейди, с която стартира 34-ия годишен международен филмов фестивал в Палм Спрингс.

Според Фонда тя е научила радостната новина, че ракът ѝ е в ремисия „точно преди 85-ия ми рожден ден, така че наистина празнувах“.



Фонда за първи път разкри, че е била диагностицирана с неходжкинов лимфом през септември. „Това е много лечим рак“, написа тя тогава. "80% от хората оцеляват, така че се чувствам голям късметлийка." Малко след това тя даде още актуална информация, в която написа, че „любовта и подкрепата на нейните фенове означават всичко за мен“ и отбеляза, че се чувства „по-силна, отколкото съм се чувствала от години“ след първото си лечение с химиотерапия.

Въпреки това, говорейки с ЕТ в петък, Фонда разсъждава върху режима на лечение и обяснява: "Химиотерапията ме удари силно."

„Това беше първият път, когато си помислих:„ Добре, това е, което повечето хора изпитват. Тъй като химиотерапията, която приемах, не била толкова лоша в началото“, каза тя, добавяйки, че станала все по-изтощаваща.



Фонда сподели, че дори нейният рак е в ремисия, тя все още намерила за важно да разсъждава върху смъртта.

"Мисля много за смъртта. През последните 30 години", каза тя. "Мисля, че това е здравословно нещо. Трудно е да живееш правилно, ако не мислиш за смъртта."

"Другите култури не се страхуват толкова от мисълта за смъртта, колкото ние“, добави тя. „Прекарвам много време в мислене за това и това направи живота ми много по-добър. И когато получите диагноза рак, мислите за това още повече и искате да сте сигурни, че ще свършите нещата, които искате да свършите, така че когато му дойде времето, няма да съжалявате много."

Фонда споделя, че борбата с рака не я е разубедила да остане активна, да работи упорито и да се възползва максимално от времето си – включително да отпразнува премиерата на новия си филм.

В предстоящата комедия, "80 за Брейди", Фонда играе заедно с Лили Томлин, Рита Морено и Сали Фийлд като четири приятелки, които печелят билети за Супербоул и си поставят за мисия да срещнат самия Том Брейди – а иконата на НФЛ всъщност играе самия себе си във филма.