Автор
Антония Дамянова

Джесика Частейн за трудното си детство и защо е яла обелки от банани

Джесика Частейн е от актрисите, които все по-често привличат вниманието на медиите, филмовите експерти и кинофеновете. Тази червенокоса красавица доказва с всяко свое превъплъщение на големия екран, че е не само привлекателна за окото, но и доста талантлива.

За трудното си детство и нелекия път към славата холивудската актриса говори откровено пред The Guardian. Повод за интервюто е първата номинация за „Златен глобус“, която звездата получи за играта си в новия сериал „Джордж и Тами“, който в момента промотира.



„Винаги съм смятала, че не съм много интелигентна, защото ми беше трудно в училище“, споделя пред изданието актрисата. Като ученичка Джесика е била изключена от гимназията, а дипломата за завършено средно образование получава като възрастна, след като си взима всички задължителни изпити. Освен че не се справяла добре с уроците, Частейн признава, че е била и много притеснително и затворено дете.

„Бях особено дете, защото не получавах достатъчно внимание. Затова и правех странни неща, с които да привлека погледите към себе си. На обяд сядах в кафенето и започвах да ям обелка от банани, за да може другите деца да ме забележат“, спомня си тя.



„Беше ми трудно да си правя домашните. След като се прибирах от училище, гледах телевизия – сапунени опери – по цял ден“, разказва 45-годишната носителка на „Оскар“.

Въпреки че напуска гимназията, Частейн не остава бездейна. За да не се превърне в непрокопсан човек, тя продължава да се обучава сама. Вместо да излиза с лоши компании, тя четяла Уилям Шекспир.

За първи път до произведение на великия поет актрисата се докосва, когато била на 15 години. Всичко се случва по време на пътуване до фестивала „Шекспир“ в Орегон, където вижда Марко Баричели да влиза в ролята на Ричард III. „Беше най-странното нещо, че подобна игра може да ме трогне. Много си харесвах този актьор“, добавя още тя пред изданието. Именно Баричели става причината Частейн да бъде привлечена и от самия Шекспир. До днес тя пази една от книгите на баба си, в която са поместени всички творби на автора. „Беше нещо свързано с ритъма и как той създаваше емоция с писането си“, казва тя за писателя.



Една от мечтите на актрисата се сбъдва, когато е избрана да играе в „Ромео и Жулиета“ цели два пъти. Нарича тази роля „любимата част“ от кариерата си. След като открива любовта си към актьорството, тя най-накрая се почувствала разбрана по правилния начин, подчертава 45-годишната актриса.

„Ставам емоционална, когато говоря по този въпрос. Сякаш цял живот никой не те е разбирал и виждал. Изведнъж, някой, който е бил жив преди векове, те разбира“, обяснява Частейн.

По ирония на съдбата момчето, което играе Ромео заедно с Джесика, я убеждава да кандидатства в едно от най-престижните училища за актьорско майсторство – „Джулиард“ в Ню Йорк. Разбира се, актрисата е приета от първия път и дори получава стипендия, която е спонсорирана от покойния Робин Уилямс.

Първия си засега „Оскар“ Джесика Частейн получи едва тази година за ролята си в „Очите на Тами Фей“. Наскоро я гледахме в „Добрата сестра“ по Netflix, разказващ истинската история на медицинската сестра Ейми Лоурън, която помага да се залови сериен убиец.

Четете още: 57-годишната Моника Белучи показа пикантно деколте - феновете са във възторг