Автор
Ева Григорова

Джизъса най-после заведе Поли на Рилския манастир

От години Благой Георгиев е популярен в светските среди в България със силната си вяра.

Преди време той сподели в свое интервю за руско издание, че прякорът му Джизъса се появил, след като журналистите разбрали, че спазва 4-те поста и в сряда и в петък не яде месо.



Тогава той дори заяви, че татуировките, които има са греховно дело и би се отказал от тях, ако можеше да върне времето назад “Ако можех да се върна назад, когато бях едно 15-годишно момче, никога не бих си направил татуировка. Това е греховно дело и сега го разбирам. Тялото е дадено на човека от Бога чисто и така трябва да си остане. Рисунките върху него са мръсотия.” - бяха точните му думи.

Георгиев неведнъж е споделял, че за него Рилския манастир е специално място. “Това не е само пречистване, но и общуване с прекрасни приятели, каквито са отците, владиката, патриархът. Изповядвам се. Пречиствам се. Живея в манастира като останалите.” - разкри преди няколко години Благо.



Ето че дойде време да заведе там и новата си съпруга - Поли. Бившият футболист побърза да качи специален пост и няколко сторита от святото място. Под снимките обаче не липсваха и отрицателни коментари, като: “Искаш ли да ти кажа защо не вярвам в Господ ? Ако го имаше щяхте да лумнете в пламаци там пред тая църква ... Ти батко “Не пожелавай жената на ближния си , Не лъжи , Не прелюбодействай , Не бъди чревоугодник ..... Батко ти от 10 Закона спазваш само 0 бе !! Как имаш сърце да се снимаш с тия икони да си правиш кръстове ..”.

View post on Instagram
 


Други пък защитиха Джизъса с думите, че “Всеки ще бъде съден спрямо делата си на страшния съд. Но с тайнството изповед на истински каещия се човек се прощават греховете.”