Автор
Веселина Петрова

Джоли за дъщеря си Захара след скандалите с чернокожи в САЩ: Тя е невероятна африканска жена

Актрисата Анджелина Джоли взе участие във видеоконференция на списание „Тайм“, посветена на международната политика и правата на жените.

View post on Instagram
 

Анджелина коментира и климатичните промени и произтичащите от тях предизвикателства пред хората, които живеят в най-засегнатите държави. Етиопия е една от тях.

По този повод Джоли сподели, че дъщеря ѝ Захара я е научила на много неща, свързани с държавата. Момичето е от Етиопия.

View post on Instagram
 

„Тя е част от моето семейство, но в същото време е една невероятна африканска жена. Има много силна връзка с държавата, в която се е родила, както и с континента. И аз съм много впечатлена от това. Понякога дори ме плаши“, признава Джоли.

Анджелина осиновява Захара през 2005-а, когато е в Етиопия като посланик на добра воля. Когато това се случва, правителството на страната заявява, че родителите на момиченцето са починали от СПИН.

По-късно обаче се появява родната майка на Захара, която твърди, че я е родила след като е била изнасилена от непознат и я е оставила в дом, защото не е имала средства да я издържа. Ментевеб Лебизо, както се казва майката на Захара, разказа тогава, че се е опитвала да влезе във връзка с новото семейство на дъщеря си, но всичко е било непразно.

От друга страна Джоли и Брад Пит лекуват момиченцето дълго време от недохранване и обезводняване.