Едва ли ще се сетите какви са истинските имена на родните ни звезди! Вижте ги тук!

Чували ли сте за Лиляна Петрова? Ами разбира се, цяла България я познава. Може би се досетихте, че това е истинското име на нашата естрадна прима Лили Иванова.

Със сигурност не знаете кой е Мартин Богданов. Това е известният журналист и анализатор Мартин Карбовски.

Обичаният актьор с безкрайните монолози Мариус Куркински всъщност се казва Ивайло Стоянов.

Поради различни причини доста известни личности предпочитат да заместят имената си с артистични псевдоними. Според тях така имената им звучат по-запомнящо се, което подпомага развитието на кариерата им.

След като звездите се опитват да пробият с истинските си имена и не успяват те решават да ги заменят с други и по този начин случайно или не кариерата им тръгва нагоре.
Родните ни звезди носят съвсем обикновени имена, които малко от нас знаят.

Да вземем за пример Лили Иванова. Както научихме по-горе, нейното реално име е Лиляна Иванова Петрова. Хората узнават, че първото и третото ѝ име са различни съвсем случайно, когато Тодор Живков я награждава като "Народна артистка" в средата на 80-те години. Нейното име Лиляна Петрова фигурира във вестник "Работническо дело", но никой не я разпознава в началото. Чак след това става ясно, че става въпрос за Лили. Няколко години по-късно звездата на естрадата променя и паспорта си и официално става Лили Иванова.

В попфолка, Софи Маринова има странно първо име. Тя се е казвала Софийка. Името ѝ става известно благодарение на кратък филм за нея, в който то е разкрито. Тя променя името си на София, когато придобива популярност с оркестър "Кристал". До ден днешен приятели и колеги се обръщат към нея с галеното "Софка".

Малцина знаят, че истинското име на Мими Иванова е Мимоза Иванова. Понеже името ѝ се оказва странно за родната сцена, тя решава да се прекръсти на Мими. На нейният съпруг, Развигор Попов името му е истинско.

Покойният ексцентричен политик Жорж Ганчев всъщност се казва Георги Петрушев.

Големият писател, който вече не е между живите, Радой Ралин е с рожденото име Димитър Стоянов.

А любимката на децата с култовото си предаване от близкото минало "Милион и едно желания" кака Лара се казва Лазара Златарева. Самата тя споделя, че вече никой не я знае като Лазара, а много хора си мислят, че Кака всъщност е първото ѝ име.

Актрисата променя официално името си, защото не ѝ допада и от Лазара става просто Лара.



Дори кралицата на сатирата Стоянка Мутафова е родена с името Стояна-Мария, но заради грешка в афиша на първото ѝ представление всички я запомнят като Стоянка. Заради суеверие, актрисата решава да не го променя. Тя решава, че Стоянка ще ѝ носи повече късмет и се оказва права.

Други родни актьори също не харесват имената си. Владимир Карамазов взаимства фамилията си от Достоевски, родното му име е Владимир Александров.
Мариус Куркински става известен много повече, отколкото когато се казва Ивайло Стоянов.

Мартин Карбовски също се прекръства през 1995 година. Той сам си избира тази фамилия, вдъхновен от звученето на името на писателя Чарлз Буковски.



Най-известната водеща Гала също сменя личната си карта. Тя е родена под името Галя, но решава да го промени Гала, както всички я знаят и до днес.

Още интересни псевдоними - винаги усмихнатият Ути Бъчваров се казва Петър, а отишлият си от този свят Кембъл - Благовест-Емил.

Русият водещ на тотото Део е Деян Славчев, а шоуменът и разказвач на вицове Къци Вапцаров е Кръстьо.
Дори Денис Ризов от "Ахат" се казва Даниел.

За попфолка псевдонимите са нещо нормално - Глория е Галина, Нелина се казва Нели. Азис е Васил, Ивана е с истинско име Иванка, а Преслава е Петя.

Изпълнителката на "Волна пеперуда" Кати се казва Екатерина.

След края на кариерата си като шофьор на бобовдолската кметица Борислав Делибалтов става фолкпевец и се прекръства на Борис Дали.

Четете още: Еха! Софи Маринова ни шашна с маникюр - уникален е!