Автор
Ева Геoргиева

Ексклузивно: Hooverphonic с блиц интервю за woman.bg минути преди концерта им в България

На 25-ти май в зала 3 на НДК се състоя третият концерт на белгийската група Hooverphonic в България. Alex Callier, Raymond Geerts и Geike Arnaert се качиха на сцената, която беше една от първите спирки от турнето, на което групата ще бъде цяло лято, промотирайки новия си албум "Hidden Stories".

Проектът Hooverphonic се ражда през далечната 1995г., когато трима млади артисти тръгват по пътя на своите мечти с желанието да творят и да завладеят музикалната индустрия. Първоначално кръщават групата "Hoover", но в последствие променят това, тъй като откриват че вече има други артисти, а и марка прахосмукачки, които използват същото име. Забавно, нали?

Жанрът, с който стартират, е трип-хоп, но скоро след това тяхното звучене се променя и развива дотолкова, че излизат от рамките на всички познати на публиката жанрове.

През 2008-ма година вокалистката Geike взима решението да се раздели с бандата и да се концентрира върху соловата си кариера. В последвалото десетилетие на нейно място застават певици, но през 2020-та година тя се завръща и групата е отново в оригиналния си състав.

В интервюто, което направихме с Alex и Raymond, те споделиха, че най-хубавата част от случващото се в момента е именно завръщането на Geike, с която през всички тези години те са изградили изключително силна връзка. За съжаление тя не можа да присъства на разговора ни, но басистър и китаристът разказаха много люпобитни истории около създаването на албума и живота си по време на турне.

Вижте цялото интервю тук: