Ела Траволта по стъпките на баща си: Влиза в ролята на Алиса

Ела Блу Траволта - дъщерята на Джон Траволта и покойната му съпруга - Кели Престън, пое смело по актьорските стъпки на родителите си.

21-годишната очарователна наследничка на звездата от "Брилянтин" сподели снимки в социалните мрежи от филма Get lost - най-новата филмова версия по култовата приказка на Луис Карол "Алиса в страната на чудесата". В ролята на Алиса е самата Ела. Подобно на новата "Пепеляшка" и тук лентата е модерен прочит на класическата приказка.

Интересното е, че в тази интерпретация на историята за Алиса всички чудати създания от книгата се превръщат в хора. Страната на чудесата е пренесена в красивата столица на Унгария - Будапеща. Ела е млада жена, която пристига там, за да изпълни последното желание на майка си, която е загубила преди време. Запознава се с Триста - странно момиче, което всъщност е Белия заек. Тя я повежда към необичайно пътешествие, в което Алиса среща не само човекоподобни създания, но и мистериозен млад мъж. Накрая, когато всичко приключва, героинята проумява много важни неща и се освобождава душевно, се казва в описанието на сюжета в IMDB.

View post on Instagram
 

Режисьор е Даниела Амавия. В ролята на Лудия шапкар, за когото във филма се казва и че е емигрант от лондонската аристокрация, е младият Едуард Филипонат. В ролята на Червения крал е големият актьор Джеймс Кромуел. В образа на Бялата кралица влиза Джейн Мероу. Младият мъж с име Райън, известен като Белия рицар от приказката, се изпълнява от доминиканецът Жан Луис Кастеланос, известни и със сериала "13 причини защо".

На една от снимките, които Ела публикува тези дни, младата актриса се усмихва до гордия си татко, дошъл да я поздрави на снимачната площадка в Будапеща.

На друг фотос пък красивата брюнетка, която е наследила чара на татко си, позира с широка усмивка пред купища цветни балони.

View post on Instagram
 

"Това беше такъв невероятен опит. Будапеща беше мечта и най-важното е, че се запознах с толкова удивителни хора. Благодарности на целия екип, който работи толкова усилено и изведе на бял свят цялата история по такъв красив начин", пише под серията кадри дъщерята на звездата от "Криминале".

Това не е първият филм, за който Ела се снима. "Отровната роза" и "Стари кучета" от 2009 г., в който момичето си партнира с родителите си, са други заглавия, в които тя също разгръща актьорския си талант.

За Ела работата ѝ в киното е начин да се откъсне и от тъгата вкъщи, след като семейството ѝ претърпя големи загуби. През 2009 г. по време на семейна вакация, на 16 години си отива по-големият ѝ брат Джет. Той бе аутист. През 2020 г. на 57 години почина и майка ѝ - Кели, след 2-годишна битка с рак на гърдата. Баща ѝ се грижи сам за по-малкия ѝ брат Бенджамин, който вече е на 11 години.

67-годишният холивудски ас наскоро разказа в шоуто на Кевин Харт "Hart to Heart" как с малкия му син се справят с тъгата по майка му. Детето не криело чувствата си и колко страда, и веднъж попитало баща си: "Понеже мама си отиде, страхувам се, че и ти". Той се опитал да обясни на сина си по достъпен начин, че двамата с мама са различни индивиди и че предизвикателствата в живота трябва да се приемат по-смирено, с повече мъдрост. Казал му: "Знаеш ли, Бен, ти обичаш истината и ще ти кажа истината за живота. Никой не знае кога ще си отиде, нито докога ще остане. Може утре да умра. Ти също. Всеки би могъл. Нека гледаме на това като на част от живота. Не можеш да знаеш точно. Просто правиш най-доброто, което можеш, за да живееш колкото може по-дълго".

Кели Престън и Джон Траволта се срещат на снимачната площадка на "Експертите" през 1989 г., където се влюбват един в друг. Две години по-късно двамата си казват заветното "Да" във Франция. "Грижим се един за друг и се защитаваме - без шум, далеч от обществото. Постоянно сме заедно, растем и се променяме в дует", разкривал е тайната на брака им Траволта в интервю.

Първородният им син Джет се появява на бял свят година след сватбата, Ела през 2000 г., а Бенджамин 10 по-късно. Смята се, че трагедията около загубата на Джет, който страдал от болестта на Кавазаки, се отразява неминуемо на здравето на Кели. "Истината е, че не бях сигурен дали ще оцелея след случилото се", не скри тогава Траволта. Той и Кели се появяват заедно на екрана за последен път в "Готи" през 2018-а.

"Не познавам по-смел, силен, красив и любящ човек от теб. Благодаря ти за любовта ти и за това, че правеше света по-добро място. Обичам те толкова много, мамо", написа Ела в социалните мрежи, когато майка ѝ си отиде.

За момента Get lost е на етап пост продукция и още няма дати за големия екран.



Четете още: Джон Траволта с разтърсващо интервю за загубата на съпругата си година след смъртта ѝ