Елтън Джон се оттегля от сцената: Стига толкова аплодисменти, искам да съм до семейството си!

Музикалната легенда - сър Елтън Джон, разкри, че възнамерява да се оттегли от сцената след края на последното си турне. По думите му то трябва да приключи през 2023 г., след като беше отложено заради пандемията и травма.

„Ще бъда на 76 когато турнето приключи“, каза той в интервю за американското предаване „Днес“. „Не знам колко време ми остава на този свят след това. Получих достатъчно аплодисменти. Не искам да продължавам да пътувам. Не искам да съм далеч от семейството си.“



Един от най-великите музиканти има брак с филмовия режисьор Дейвид Фърниш от близо 7 години и двамата отглеждат заедно две момчета на 10 и на 8 години. Двамата бяха сред първите във Великобритания, които заживяха като партньори от един пол през 2005 г. и сключиха брак точно девет години по-късно, на 21 декември.

Днес големият музикант повече от всичко иска в последните години от живота си да посвети именно на любимия и децата си.

„Всичко е много вълнуващо – животът, който водих, кариерата, която имах и семейството, което създадох. Всеки допълнителен ден е бонус. Трезвен съм, чист съм и мога да се наслаждавам на живота си такъв, какъвто е“, допълва още той.

Миналата седмица пък на музикалния пазар се появи най-новият албум на звездата - поредният вдъхновен от локдауна музикален проект. Дори името е такова - The Lockdown Sessions, а 16-те парчета в него са записани дистанционно в партньорство с имена като Дуа Липа, Lil Nas X и Стиви Никс от Fleetwood Mac. Това е 32-рият албум в кариерата на 74-годишната легенда.

Някои песни изненадват - като класиката на "Металика" Nothing Else Matters с Майли Сайръс. Други обаче попадат под ударите на недоволството и критиката, че мястото на Елтън Джон като певец и пианист не е в тях - като Always Love You с Ники Минаж.

Небезизвестен е фактът, че Елтън Джон е имал много тежки моменти в миналото заради пристрастеност към наркотици. Преди години музикантът си поставя за цел да се изчисти и успява. Днес стои далеч от психотропни вещества и с готовност споделя опита си от най-мрачните години от живота си, за да вдъхне стимул, вяра и кураж да излязат от блатото на зависимостта си и да променят живота си към по-добро.

За борбата си с дрогата и други любопитни и пикантни подробности около себе си и някои други известни личности той разказва в биографичната си книгата „Me: Elton John” („Аз: Елтън Джон)”, която излезе на световния пазар през 2019 г. В нея той разкрива не една и две интересни и дори скандални истории от личното си битие, така и за хора от обкръжението му, сред които лейди Даяна, Майкъл Джексън, Фреди Меркюри и мн.др.



За великия вокалист на Queen сър Елтън Джон отделя специално място и в книгата си „Любовта е лек: "За живота, загубата и краят на СПИН". В труда си, музикална легенда само по себе си, той пише за свои приятели, починали от болестта, в това число и за безсмъртния фронтмен и неговите последни дни от живота му. Красиво и силно откровение, което докосва сърцето и трогва до сълзи...

Четете още: Елтън Джон с разтърсващо откровение за последните дни на Фреди Меркюри