Автор
Антония Дамянова

Елвис е жив! 7 факта защо феновете не вярват в смъртта му

Преди 45 години, на 16 август 1977 г. целият свят научи, че 42-годишният крал на рокендрола Елвис Пресли е намерен мъртъв в банята си в личното си имение Грейсланд. Причината за смъртта - сърдечна недостатъчност. Внезапната му смърт дойде като истински шок за целия свят. Мнозина отказваха да повярват в кончината на легендата, опитвайки се да намерят причините, поради които Елвис просто е искал да се скрие от светлините на прожекторите.

Съществуват много версии и дори фалшиви потвърждения, че кралят е бил виждан в различни години в различни части на света. Феновете продължават отчаяно да вярват, че Елвис е жив. Те са категорични, че той просто се е уморил от славата и въображаемия блясък, от постоянното внимание на пресата и фотографите, и затова се е оттеглил от света, оставяйки го със заблудата, че е умрял.

Събрахме седем от най-популярните версии и потвърждения, че Елвис Пресли може наистина да симулира собствената си смърт:

View post on Instagram
 

Версия 1. Елвис е избягал в Южна Америка

Твърди се, че повече от сто души на летището в Мемфис са видели Елвис Пресли жив и здрав няколко часа след обявяването на смъртта му. Той и двама негови спътници купили билети до Буенос Айрес, след това преминали всички контролно-пропускателни пунктове и били готови да се качат, когато тълпа от фенове се втурнала към идола, но само един, Джон Спаркс, успял да вземе желания автограф върху билета си. Между другото, след многобройни проверки и експертизи експертите обявяват присъдата си: автографът е истински и оставен от ръката на Елвис Пресли! И още един факт, който вдъхновява феновете да повярват, че Елвис е жив. Един от закупените билети бил регистриран на името на Джон Бъроуз - името, което обикновено Пресли използвал, когато не искал да бъде разпознат.

View post on Instagram
 

Версия 2. Елвис решил да се лекува от наркомания

Въпреки че като причина за смъртта на Елвис била посочена сърдечна недостатъчност, близките, приятелите и колегите не били напълно убедени, че това е истина. На 42 години Елвис се оплаквал много от бързото влошаване на здравето си. Някои от колегите му се изпуснали, че той е бил пристрастен към обезболяващи и по този начин е подкопал здравето си. Според тях по искане на бащата на звездата експертите посочили като причина за смъртта слабо сърце, а не свръхдоза лекарства. Тогава наистина всички вестници твърдят, че в къщата не са открити незаконни наркотици и че самият Елвис е бил яростен противник на наркотиците. Дори самият американски президент Ричард Никсън назначил Пресли по едно време за федерален агент за борба с наркотрафика. Разбира се, този развой на събитията е целял да не се накърни репутацията на Елвис. Но според друга версия Елвис инкогнито и завинаги решил да се излекува от наркоманията.
Версия 3. Елвис попаднал в лапите на ЦРУ

Не е тайна, че Елвис активно си сътрудничил с правителството и понякога влиянието му върху някои събития не оставало незабелязано. Според една от версиите Елвис е бил вербуван от агенти на ЦРУ, които дори са построили таен център в имението му. И кралят научил толкова много тайни, че бил принуден да инсценира смъртта си.

View post on Instagram
 

Версия 4. Елвис се страхувал от феновете си

Според друга версия причина за бягството на музиканта били феновете, които ежедневно окупирали зоната около имението му или го причаквали зад всеки ъгъл за автограф. Те били толкова обсебващи, че това направо подлудило Елвис. Имало и откачени фенове, които дори искали да се сдобият с част от тялото на Еливс. Звучи ужасно, нали! Е, как да не поискаш да се скриеш завинаги от такива луди, страхувайки се ежедневно за собствения си живот.

View post on Instagram
 

Версия 5. Елвис станал отшелник

В последните години преди смъртта си Елвис бил увлечен по ученията за духовното самоусъвършенстване и търсенето на себе си. Според тази версия Елвис решил да се отрече от човешкия свят, семейството и приятелите и напълно да се отдаде на медитация и духовно самоусъвършенстване. Напълно сам.

Версия 6. Елвис бил неизлечимо болен

Много фенове са сигурни, че Пресли, след като научил за ужасна болест и предстояща смърт, отишъл в мистериозна клиника на Западното крайбрежие. Учените преди това взели от него здрави клетки и след смъртта му успели да го клонират.

View post on Instagram
 

Версия 7. В ковчега имало восъчна кукла

Феновете стигнали до такива заключения, след като видели надписа на гроба. По-точно, след като откри грешка върху него! Факт е, че второто име на Елвис е Аарон, а на гроба пише: Елвис Арън Пресли почива тук! Феновете твърдят, че Пресли е бил зловещо суеверен и тази грешка не била случайна. Техният идол просто не искал да сложи истинското си име на фалшивия гроб. Освен това Елвис бил погребан в затворен ковчег и до ден днешен няма визуално потвърждение, че именно той е бил в ковчега. Освен това в смъртния акт били посочени значително малко килограми, но ковчегът бил нереално тежък! Феновете предложили своя собствена версия: в ковчега имало восъчна фигура на певеца, която била поставена в специален хладилен агрегат бяха, за да не се стопи восъкът.

View post on Instagram
 

На мнозина със сигурност тези версии може да се сторят доста абсурдни, но феновете отчаяно вярват до днес, че кралят им все някога ще се завърне.

Четете още: Джон Ленън: Преди Елвис нямаше нищо!