Певецът Миро е сред кандидатите, които желаят да присъединят към японския милиардер Юсаку Маезава за пътуване до Луната. Японецът търси осем души, които да се присъединят към него за туристическото пътуване с полет на "СпейсЕкс".

"Споделената мечта е крайно "заразна" материя… Хората, с които мечтаем същите неща, не са толкова конкуренти, колкото естествените ни съмишленици. Тези дни Юсаку Маезава обяви, че търси 8 човека екипаж за мисия до Луната", написа Миро в профила си във фейсбук.

"Това е лудо, невъзможно, опасно... и шансът е малък. Но има шанс. На въпроса "защо" не трябва да се отговаря дори със "защо не". Който мечтае, ще разбере. Успех астронавти!", казва изпълнителят.

"Искам хора от всякакъв произход да се присъединят", казва Юсаку Маезава във видеоклип в "Туитър", под което споделя и линк с подробности за кандидатурата за полет до Луната.

Кандидатите трябва да отговарят на два условия - да развиват "каквато и да е дейност, която да е в обществена полза" и "да са готови да подкрепят други членове на екипажа, които споделят подобни стремежи".

Туристическа мисия "dearMoon" е планираната за 2023 г. и ще бъде първото пътуване на хора до Луната от 1972 г. насам.