Автор
Woman.bg

Ето защо приятелката на Киану Рийвс не боядисва сивите си коси

Александра Грант, художничката, която нашумя из светските среди заради връзката си с холивудската звезда Киану Рийвс, разкри причината, поради която не използва боя за коса.

Припомняме, че 46-годишната Грант е първата известна партньорка на актьора след Дженифър Сийм, която загина трагично в автомобилна катастрофа през 2001 г., по-малко от четири месеца след мъртвороденото бебе на двойката.

Художничката сподели кадър на профила си в Инстаграм на заглавие от Newsweek, което гласи: „Изследване сред почти 50 000 жени открива връзка между рака на гърдата, боите и химическите продукти за изправяне на коса.“

В тази връзка тя обясни защо е избягвала да боядисва косата си от години: „Косата ми посивя още преди да навърша 20 години... Боядисвах я във всички цветове, докато не станах нетолерантна към токсините в боите. Харесвам и подкрепям това, че всеки може да избира как иска да изглежда на различна възраст. Но щом жени умират заради стандартите за красота... тогава нека поговорим за тези стандарти за красота.“

View post on Instagram
 


С това ѝ пояснение става ясно, че Александра е не само ценител на естествената красота, но и разумен поддръжник на идеята за намаляване на риска от заболявания вследствие на наложените стереотипи за красота.

Всъщност Киану и Александра се познават отдавна. Художничката илюстрира две от поетичните му произведения на Рийвс: „Ода за щастието“ и „Сенки“. Двамата имат и общ бизнес. През 2017 г. основават издателската къща X Artists 'Books. Неотдавна обаче Киану поискал връзката им да стане публично достояние.

View post on Instagram
 

Александра Грант на 18-годишна възраст, в компанията на приятели

____

*И понеже Коледа наближава, а ние от woman.bg вярваме в магията на този празник, тази година ще раздаваме подаръци. Много подаръци! Регистрирайте се Т У К и вижте какви изненади сме ви приготвили заедно с Лора и Стоян.