Автор
Антония Дамянова

Феноменалната Хелън Мирън на 76 взе акъла на всички с този тежък грим и високи токчета

Не e случайно, че Хелън Мирън е известна най-вече с ролите си на кралици и други короновани лица.

На нейната царствена елегантност и безупречен външен вид може само да се завижда. В същото време носителката на Оскар, на три Златни глобуса и на четири Еми с достойнство приема всяка година отгоре, а още по-малко пък се опитва да прави каквито и да било опити да изглежда млада, както много други нейни колежки от гилдията.



И между другото Мирън изглежда наистина страхотно. Само да отбележим, през 2011 г. (тогава тя бе на 66 години) получи титлата „Тяло на годината“, изпреварвайки дори Дженифър Лопес в класацията.

„Не съм много атлетична, честно казано. Но когато трябва бързо да вляза във форма, прибягвам до системата за упражнения, разработена от Кралските канадски военновъздушни сили през 50-те години. Комплексът от упражнения отнема само 12 минути. Предпочитам да залагам на тях, стига да не се срутя от умора", споделя с чувство за хумор тя.



Сега Мирън за пореден път доказа, че възрастта за нея е само цифра в паспорта, след като се превърна в най-ярката звезда на модното ревю на L'Oreal Paris 2021 по време на Седмицата на модата в Париж.

Вярно е, че мненията на феновете на актрисата се различават по отношение на тежкия ѝ грим и доколко той ѝ отива. Някои от почитателите ѝ дори бяха категорични, че гримьорите са разрушили естествената красота на Хелън, придавайки ѝ мрачен и доста драматичен вид.



Но всъщност звездата още веднъж доказва, че не се страхува от експерименти и е готова да се появи пред публиката в най-различни роли. Само това заслужава възхищение!

Хелън навърши 76 години на 26 юли. И като същинска Лъвица, до днес тя продължава да бъде все така покоряваща, бляскава и вдъхновяваща за поколения жени след нея.



По повод факта, че няма деца, актрисата неведнъж коментира, че не съжалява за това, тъй като има голямо семейство и че най-голяма любов изпитва към децата на съпруга си, които приема като свои.

Филмографията на Мирън е впечатляваща, а в нея срещаме едни от най-впечатляващите заглавия в историята на киното като „Бели нощи“, „Бесни страшни пенсии 2“, „Война на дронове“, „Сън в лятна нощ“, „Калигула“ и много други.

"Моите 40 години бяха добри. 50-те – лъскави. 60-те – фантастични, а 70-те са адски феноменални", казва Хелън Мирън, която доказва, че е феноменална не само на думи.

Четете още: Хелън Мирън на 76: Аз съм от жените, които се обличат от магазин за втора употреба, но отварям после бутилка шампанско