Фенове на 'Сам вкъщи' разгадаха истинската причина Кевин да бъде забравен от родителите си на Коледа

30 години след като малкият Кевин бе забравен от родителите си и оставен сам у дома навръх Коледа, превърналият се в култова празнична класика филм "Сам вкъщи" (1990 г.) продължава да буди интерес до днес, приковавайки вниманието на зрителите пред малкия екрани по време на коледните дни.

Нестихващият коледен дух на продукцията е толкова обсебващ, че и тази година страните заложиха на нея, а резултатите не закъсняха - милиони фенове на лентата се закотвиха на диваните си пред малкия екран, а по-наблюдателните от тях забелязаха един много важен детайл, разкриващ разковничето на дилемата защо героят на Макколи Кълкин бе забравен у дома, пише в. "Дейли стар".

View post on Instagram
 

Със сигурност няма фен на лентата, режисирана от Крис Кълъмбъс, който да не се е чудил как така родителите на осемгодишния Кевин, се озовава сам у дома на Коледа, след като близките му потеглят без него на празнично пътуване към Париж, Франция?

Едва ли има родител по света, който така лесно да зареже малчугана си и да отпраши на далечен път без него, нали? Е, благодарение на осторожните фенове на филма, загадката е разгадана.

View post on Instagram
 

Да си припомним сцената в началото на филма, в която Кевин е изпратен в стаята си, след като се скарва с брат си Бъз, докато хапват пица. Бутилка газирана напитка се разлива по цялата маса и настава пълна суматоха, докато напрегнатото от предстоящото пътуване семейство се опитва да почисти всичко. И точно тук се появява разковничето. Феновете с "орлов поглед", натъкнали се на находката, са използвали Туитър, за да споделят какво са забелязали по време на тази хаотична сцена. В нея бащата на Кевин случайно, без да забележи, грабва самолетния му билет и го изхвърля заедно със салфетките. Именно тук по-бдителните киномани успяват да уловят с поглед билета в кошчето, но кадърът се сменя толкова бързо, че на останалите спокойно може да бъде простено, че са го пропуснали.

Сценаристите и режисьорът на продукцията обаче залагат и на още нещо в сюжетната линия на филма. На следващия ден, преди близките на Кевин да се отправят към летището, съседско дете случайно е включено в преброяването на всички малчугани, което е друга причина те да помислят, че Кевин е сред тях. Това всъщност е най-очевадната улика защо малчуганът остава сам у дома на Коледа, а липсващият билет допълнително допринася за това забързаните родители да не забележат по-рано, че Кевин го няма.

View post on Instagram
 


"Гледал съм "Сам вкъщи" около един милиард пъти, но едва наскоро разбрах, че билетът на Кевин се е озовал в кошчето и затова никой не е разбрал по-рано, например на летището, че той липсва", споделя фен на филма, а подобни признания правят и други почитатели на коледната класика.

View post on Instagram
 

Четете още: Страхотен скандал във Великобритания: Хванаха Уилям и Кейт да нарушават ковид правилата

През декември раздаваме страхотни награди. За да спечелите, кликнете тук.