Автор
Woman.bg

Грозен скандал за парите ѝ! За Ейми Уайнхаус няма покой и в отвъдното

"Оставете я да почива в мир!", "Не ровете костите на горкото момиче". Това написаха възмутените фенове на непрежалимата Ейми Уайнхаус, след като стана ясно, че екс съпругът ѝ Блейк Фийлдър-Сивил е поискал официално 1 млн. паунда от наследството ѝ по съдебен път. Човекът, за когото официално се знае, че я е зарибил по хероина, не се свени да се домогва до парите ѝ броени дни след 8-годишнината от смъртта й на 23 юли.

Семейството на изпълнителката на Rehab е в шок от нахалството му. "Той не заслужава нищо!", категорични са те. И обещават да се борят докрай, за да не позволят на 37-годишния наркозависим да сбъдне желанието си, а именно - всеки месец да получава тлъста издръжка плюс цитирания милион.

Припомняме, че Ейми напусна този свят без да остави завещание, а парите ѝ - 2,94 милиона паунда, наследиха баща ѝ Мич (68) и майка ѝ Джанис (63).
Източник, близък до семейството, коментира, че се очаква тежка съдебна битка. "Говорим за човека, който изхарчи по-голяма част от състоянието ѝ, докато бяха заедно. Още повече, че той прекара по-голяма част от времето на брака им в затвора и донесе на всички само болка и ядове", коментира роднината на певицата.

"И едно пени ще му е много", заключава той.

Ейми Уайнхаус продължава да трупа пари и след смъртта си, заради правата на песните си. Именно това изкушава Блейк Фийлдър-Сивил да точи зъбки.
Неговият адвокат твърди, че екс съпругът има право да получи част от наследството, защото именно по време на 6-годишната им връзка Ейми Уайнхаус създаде най-големите си хитове.

Иначе бракът на двамата продължи едва две години и приключи с развод през юли 2009 г.

Как ще се развие съдебната битка, предстои да разберем. Ясно е само, че става дума за много пари и нито една от двете страни няма лесно да се даде.