Автор
Веселина Петрова

Гъби и цвекло ще хапват гостите на наградите "Златен глобус"

Гъби и цвекло ще поднесат готвачите на гостите на тазгодишната церемония по раздаването на наградите "Златен глобус". Едно от най-звездните събития на годината ще заложи на меню на растителна основа, предаде агенция Асошиейтед прес.

Причината за това решение е желанието на организаторите да бъдат в тон с общата екополитика. Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд, която присъжда наградите, иска да обърне внимание на хората към наболелите екологични проблеми. И по-специално към проблема с изхвърлянето на годна за консумация храна.

"Храната, която ядем, начинът, по който я отглеждаме, начинът, по който изхвърляме храната, са сред основните фактори за засилване на кризата с климата", коментира президентът на асоциацията Лоренсо Сориа. Според него изборът на меню ще бъде своеобразен сигнал, че проблем съществува и трябва да му бъде обърнато сериозно внимание.

Водата пък ще бъде сервирана само в стъклени бутилки - натурална изворна.

Всъщност менюто вече е известно. И гостите, които обичат да хапват пържоли, ще трябва да го направят преди да стъпят на червения килим. На 5 януари те ще могат да опитат скалопини от гъби кладница, ризото с диви гъби, запечено червено и зелено брюкселско зеле и моркови. Второто ястие на звездната церемония в The Beverly Hilton ще бъде студена супа от жълто цвекло. Едно е сигурно - гостите няма да се притесняват за добрата си форма!