След като Меган и Хари се оттеглиха от кралските си задължение и заживяха със сина си Арчи в Канада, далеч от зоркото око на Елизабет II, нова новина изненада света.

По-малкият син на престолонаследника на Обединеното кралство се отрече от полагащата му се по рождение титла. Херцогът на Съсекс поиска да не го наричат повече „принц“.



Това се случи по време на една от последните му публични изяви във Великобритания. Хари посети столицата на Шотландия,Единбург, за да вземе участие в конференция за устойчивите форми на пътуване.

При представянето му водещата на форума обяви: "Той даде да се разбере, че иска всички да го наричаме просто Хари. И така, дами и господа, нека кажем на Хари топло, по шотландски "добре дошъл".

Само преди броени дни пък медиите на Острова разпространиха информацията, че кралицата е взела решение думата „кралски” да бъде премахната от марката на Хари и Меган "SussexRoyal". Припомняме, че двойката похарчи хиляди за създаването на уебсайт "Sussex Royal" („Кралски особи от Съсекс”) с идеята да наложи званието като тяхна собствена марка по цял свят. Двамата се опитаха да използват бранда върху редица артикули, включително дрехи, книги и др. с цел печалба.

Кралският внук и избраницата на сърцето му – Меган Маркъл, официално прекратяват ангажиментите си като висши членове на кралското семейство от 31 март. Хари: Не ме наричайте повече принц!

Четете още: Кралицата нанесе безмилостен удар върху Меган и Хари

Раздаваме подаръци - включи се в нашата игра до 1-ви март от тук: