Автор
Весела Георгиева

Хю Джакман към жените на Афганистан: заставам до вас! Кой друг ще ме подкрепи?

Хю Джакман, който по принцип е човек с мнение по различни социални проблеми и често застава зад справедливи каузи, този път изрази своята загриженост за жените в Афганистан. И помоли своите почитатели и приятели да направят същото.

"Заставам до жените от Афганистан, които са заплашени с насилие и несигурност. Кой е с мен?", написа Джакман под кадъра.

View post on Instagram
 

Разбира се, публикацията му в социалните мрежи получи много коментари и бурна реакция. Повечето фенове го подкрепят и изразяват своето възхищение, че известна личност е изразила публично отношението си към ситуацията.

View post on Instagram
 

А животът в Афганистан се променя. С всеки изминал ден. И то не към добро... По улиците вече няма да срещнете хора, облечени с дънки и тениски. А в университетите жените вече са отделени от мъжете.

View post on Instagram
 

Хуманитарната обстановка е катастрофална, предупреждава Антеа Уеб от Световната програма по прехраната на ООН, цитирана от "Дойче веле". По думите ѝ, 90% от афганистанците нямат достатъчно храна.

Днес стана ясно, че женският младши национален отбор по футбол е избягал в Пакистан.

По улиците се движат тежко въоръжени мъже. А новият началник щаб на армията на талибаните, Кари Фасихудин, обеща да смаже афганистанските дисиденти, които дестабилизират страната с говорене за съпротива, етнически права и демокрация, предаде ДПА.

Афганистанският народ определено има нужда от подкрепа. Особено жените и децата. И е чудесно тази подкрепа да идва от различни места - както от политиците на високо равнище, така и от хората, които имат милиони последователи в цял свят - като филмовите звезди, спортистите и учените.