Автор
Ева Григорова

Излезе последната снимка от трагичния филм с Алек Болдуин

Дни след фаталния инцидент, в който Алек Болдуин застреля операторката на снимачната площадка на филма Rust, стана ясно, че прокурорите не изключват възможността да бъдат повдигнати криминални обвинения срещу част от екипа.

В документи от разследващите власти се казва, че по време на репетиция, Алек Болдуин е получил пистолет, казано му е, че той е безопасен, след което актьорът е насочил оръжието срещу камерата и е убил операторката Халина Хътчинс, като междувременно е ранил режисьора Джоел Суза.

Преди часове осветителят Сърдж Светной във Фейсбук последната снимка на снимачната площадка на Халина Хътчинс. На нея се вижда как тя държи камера, насочена към Алек Болдуин. Фаталната сцена се развива в църква. Светной стоял до операторката в момента, в който тя била убита и описа ужасяващия момент, в който тя е починала в ръцете му обляна в кръв.

“Да, аз седях рамо до рамо с Халина по време на фаталния изстрел, който отне живота ѝ и рани Джел Суза. Държах я в ръцете си, докато умираше. Кръвта ѝ беше върху тях. Не пожелавам на никого да премине през това, през което преминавам аз, нейният съпруг Мат Хитчинс, синът им Андръс и актьорът Алек Болдуин, на когото бе връчен пистолет на снимачната площадка. Той ще трябва да живее с мисълта, че е отнел живота на човек, заради непрофесионализма на някои хора.” - написа Сърдж във Фейкбук.

"Искам да кажа своето мнение за това, което се случи и мисля, че имам правото да го направя. То се дължи на небрежност и непрофесионализъм. Небрежност от страна на човека, който е трябвало да провери оръжието на място и не го е направил, небрежност от страна на човека, който е трябвало да оповести, че има заредено оръжие и не го е направил, небрежност от страна на човека, който е трябвало да провери оръжието преди да го донесе на снимачната площадка и също не го е направил" - допълва осветителят.

View post on Instagram
 

Междувременно стана ясно, че часове преди 63-годишният актьор да застреля своята колежка, членове на екипа са стреляли по бирени кенчета с истински патрони. Не е изключено именно по този начин реален патрон да е попаднал в оръжието, оказало се в ръцете на Алек Болдуин.

View post on Instagram
 

Иан Ей Хъдсън, един от актьорите в Rust пък даде интервю, в което твърди, че е чувствал опасност за живота си по време на заснемането на филма, именно поради употребата на истински оръжия. “Всички оператори бяха със защитни облекла по време на заснемането на сцената. Това ме накара да се запитам дали трябва да бъда там, след като аз съм пред камерата и в центъра на стрелбата. Аз всъщност усещах халосните патрони, изстреляни срещу мен, върху лицето и тялото си, усещах вятъра от изстрелите” - допълва той.