Камелия на 50: Как се промени тя през годините (галерия)

Камелия е една от най-популярните поп-фолк певици у нас и е любимка на няколко поколения фенове. Тя печели своите почитатели с чувството си за хумор, с това, че не се притеснява да се променя и с факта, че често е до болка откровена. Това тя показа и на връх 50-годишния си юбилей, когато призна някои от най-строго пазените си тайни.



Камелия е родена на 10 януари 1971 г. в град Чипровци. Нейният музикален дебют е на 11-годишна възраст, като солист на училищния хор. За първи път се появява в публичното пространство, като става победител в организираните по това време конкурси за красота „Мис Чипровци“ и „Мис Монтана“.

През август 1997 година тя подписва договор с музикална компания „Пайнер“, а след това популярността ѝ нараства значително.



През 1998 година работата по подготовката на дебютния ѝ албум приключва и през месец септември на музикалния пазар излиза албумът „Огън момиче“, а едноименната песен от него става едно от вечните парчета в историята на поп-фолка.



В началото на 2000 година с видеоклиповете са промотирани едни от най-големите хитове в кариерата й „Луда по тебе“ и „Ти си“ (първият черно-бял клип в попфолка). На рождения си ден певицата прави промоция на най-новия си албум, озаглавен „Златна рибка“, който се превръща и в албум на годината.



Следват още три успешни албума, които затвърждават мястото на изпълнителката сред елита на поп-фолка. През 2009 г. Камелия прави и дебюта си като водеща, появявайки се в предаването „Голямата уста“, което е съпътстващо шоу към риалитито „ВИП Брадър“.

През 2016 г., пък Камелия става ментор в риалити формата “Гласът на България”.



В личен план певица споделя, че голямата любов на живота й е Цветин. "Преди да го срещна за мен любовта беше да получавам, а не да давам", споделя тя. Наскоро Камелия разкри и подробности от битката си да стане майка и сподели, че е претърпяла три аборта.

"Ако трябва да имам деца, ще имам. Трудно се преживява загуба на дете. Надеждите ти рухват, обвиняваш се, озлобяваш се. Наложи ми се да направя аборт с близнаци”, разказа още певицата.

„Дълбоко в себе си винаги съм знаела, че ще съм популярна. Не съм очаквала обаче, че ще радвам толкова поколения българи." - допълни тя в интервюто, което даде за рождения си ден пред Нова тв.