Автор
Ева Григорова

Кейт и Уилям отиват на гости на Меган и Хари!

Принц Уилям и Кейт Мидълтън ще направят първото си посещение в Америка от цели 8 години насам.

Кралската двойка ще отлети за САЩ, където вече две години живеят принц Хари и Меган Маркъл. През декември херцогът и херцогинята на Кеймбридж ще присъстват на наградите Earthshot Prize. Новината бе съобщена от самия Уилям в Instagram.

View post on Instagram
 

Наградите Earthshot са личен проект на принц Уилям в сътрудничество със сър Дейвид Атънбъро - популярен британски естественик и популяризатор на естествознанието. Инициативата бе организирана за първи път през 2020-а година, а бъдещият крал на Великобритания обеща тя да се провежда ежегодно, като през настоящата година ще се състои в Бостън.

Идеята на наградите Earthshot Prize е да отбележат постиженията на различни изобретатели и организации, които са създали практични решения на проблеми, предизвикани от промените в климата.

View post on Instagram
 


Наименованието на наградите е вдъхновено от проекта Moonshot на президента Джон Кенеди, чиято цел бе човек да стъпи за първи път на Луната. Идеята на принц Уилям е, че е време да спасим планетата, която обитаваме.

View post on Instagram
 


Последната визита на Уилям и Кейт в Америка бе през декември 2014-а година, когато двамата посетиха Ню Йорк, за да присъстват на различни дипломатически събития. Тогава двамата отделиха време, за да посетят баскетболен мач, на който се запознаха с Леброн Джеймс. Легендарният баскетболист дори им подари мини тениска за принц Джордж, който вече е на 8 години. След това херцогът и херцогинята на Кеймбридж се сдобиха с още две деца - принцеса Шарлот на 7 и принц Луи, който е на 4.



В съобщението не се споменава дали принц Хари и Меган Маркъл ще бъдат поканени на наградите Earthshot, но предвид охладнелите отношения между двамата принцове, е малко вероятно това да се случи.