Автор
Ева Григорова

Клинт Истууд за остаряването: На 91 не изглеждам както на 20 и какво от това?

Легендарният Клинт Истууд, който през май навърши 91 г., няма планове да забавя темпото, нито в ролята си на актьор, нито в тази на режисьор.

Всъщност тази седмица предстои премиерата на последния му филм Cry Macho, в който той едновременно се превъплъщава в главния герой и режисира.

View post on Instagram
 

“Не изглеждам, както когато бях на 20 г. и какво от това” - казва Клинт в последното си интервю пред Los Angeles Times. “Това означава единствено, че вече има повече интересни герои, които бих могъл да изиграя” - допълва актьорът.

Това важи и за ролята му на Майк Мило, бивша родео звезда, който той изиграва в Cry Macho. Уестърнът ни връща през 70-те години, а Истууд разкрива, че има желанието да се превъплъти в Майк от далечната 1988 г., когато е бил на 58 години. Тогава той си помислил, че все още е твърде млад за ролята.

View post on Instagram
 

“Винаги съм смятал, че ще дойде времето, в което да се върна този филм. Един ден просто почувствах, че трябва да го преразгледам. Забавно е, когато нещо е на твоята възраст и не е нужно да работиш допълнително, за да изглеждаш по-стар”.

“Никога не съм гледал на актьорството като на интелектуален спорт. Никога не трябва да мислиш твърде много. Всичко трябва да бъде наситено с емоции.” - споделя той.

View post on Instagram
 

На въпроса каква е разликата в работата му отпреди и сега, Истууд отговаря изненадващо: “Никога не мисля затова. Защото ако не съм същият човек, просто не искам да го знам. Може да не харесам новия човек. Бих могъл да си помисля: “Какво прави този идиот?”.

View post on Instagram
 

Както всеки от новите филми на Warner Bros, през настоящата година, премиерата на Cry Macho ще се състои едновременно по кината, както и на стрийминг платформата HBO Max.