Автор
Веселина Петрова

Когато Фики Стораро ти стане симпатичен: От кръчмата до голямата сцена, или историята на едно добро момче с голямо сърце

„О, той е чалгар”. И край. За някои хора чалгата е нещо лошо. За други е ежедневие. Чалгата, родена в кръчмите, за да радва душата, докато хората хапват пълни с кюфтета и кебапчета чинии, отдавна не е това, което беше преди години. Опита се да влезе в по-изискани дрехи, правейки дуети с певци от други жанрове, да изглежда по-така. И все пак, няма какво да се лъжем – песните, в които се пее за шампанско и сълзи, бели мерцедеси и дупари, не могат да бъдат наречени изкуство. Но те стигат до сърцата на стотици хора и радват дните и нощите им.


Но когато стана ясно, че синът на Тони Стораро ще участва в „Като две капки вода”, мнозина бяха скептични. Тони е страхотен човек. И изпълнител. На кръчмарски песни. Просто това му е работата. Не е лесно днес да си изпълнител на повикване. Трябва да си уреждаш участия, да си намираш заведения, в които да те поканят да пееш, да се надяваш на бакшиши. Още повече, ако си мъж. Нямаш секси бедра и къса рокля с дълбоко деколте, която да ти отвори вратите. Но Стораро не само се задържа в бранша успешно през всичките тези години, а успя да възпита сина си добре, да му даде образование и да го напътства в пътя, който си е избрал – на изпълнител.

Фикрет Тунчер Фикрет, по-известен като Фики Стораро, е роден на 3 март 1995 г. в Шумен. Пее от малък, което е нормално, имайки предвид кой е баща му.

След оспорвана битка вчера той грабна първото място и голямата награда в „Като две капки вода” – чисто нов лек автомобил. За разнообразните си и изключително успешни превъплъщения беше наречен „Мистър Изненада”.


Мнозина коментираха, че младият Стораро не е имал лош образ през цялото предаване. А зрителите го приеха с възторг. За финала Фики избра песента на Лайнъл Ричи – Hello. И изборът му се оказа печеливш.

По-рано Фики призна в интервю по Нова телевизия, че се е подготвял усърдно за всеки образ. Например, за този на Дженифър Лопес. Дoри cи нocил тoкчeтaтa в куфaрa, кoгaтo e пътувaл зa учacтиe в Гeрмaния.

Зa шoутo пък специално ce e зaпиcaл и нa курc пo aнглийcки eзик. „Прeди бях пуcнaл eднa aнглийcкa пeceн и пoлучих oгрoмeн хeйт. Aз cъм eмoциoнaлeн и прeживявaм тeжкo вcичкo, въпрeки чe нe гo пoкaзвaм”, cпoдeли изпълнитeлят. Става въпрос за песента Is this love, след която Фики получи прозвището „Издислав”. Отнесе много подигравки тогава. И явно го е приел доста лично. Подигравки имаше и заради визията му – големите мускули и слабите крака...

Но младият Стораро следваше своя път, полагаше усилия и ето че те се увенчаха с успех. Без излишни скандали, секси мацки и нецензурни изяви. Като много други свои колеги. Дори да ги е имало, са останали скрити от погледите на феновете.

Синът на „нумеролога във фолка” – Тони Стораро, показа, че е един добър професионалист, който иска да даде максимума от себе си и за когото коментарите на публиката не са без значение. И че работата му стои над всичко. Дори над подигравките и тъпите коментари. Че семейството е важно. И че трудът винаги бива възнаграден. Защото не е лесно да извървиш пътя от кръчмата до голямата сцена. Но ако имаш мечти и амбиции, няма невъзможни неща.

Фики го направи, а ние днес пишем този материал, за да си признаем - да, ние публикувахме всички новини, в които някой някога се смееше на Фики. Но сме длъжни сега да кажем едно голямо "Браво" на това момче, което просълзи баща си!

Браво Фики, изненада ни, мен!