Кейти Пери съди Кейти Пери е заглавие, с което осъмнаха първите страници на различни световни издания. Объркахте ли се? Поясняваме - австралийската модна дизайнерка Кейти Пери съди популярната американска поп звезда Кейти Пери заради нерегламентирано използване на търговската ѝ марка.

Дизайнерката Кейти, която е родом от Сидни, е собственик на моден бранд. Тя го създава през 2006 г., а на 29 септември 2008 г. го регистрира като търговска марка в Австралия, използвайки моминското си име - Кейти Пери. Към настоящия момент тя вече е омъжена и носи фамилията на съпруга си - Тейлър, но брандът ѝ все още се казва Кейти Пери.

Според австралийката американската певица, чието истинско име е Катрин Елизабет Хъдсън, е използвала неправомерно търговската ѝ марка и трябва да понесе последствията, които закона предвижда за това.

"Това ще бъде битка между Давид и Голиат, защото аз съм много по-малко известна от американската знаменитост", споделя дизайнерката. Тя обаче е категорична, че няма да се откаже и ще търси правата си, защото подобно поведение може да послуши за пример как малкият бизнес не трябва да се поддава на опитите да бъде смачкан от задокеанските гиганти.

Дизайнерката Кейти Пери

Четете още: Съдят Емили Ратайковски за 150 000 долара