Автор
Woman.bg

Кой топли Гришо под завивките? Призна си го самият той

Звездата в световния тенис Григор Димитров разкри детайли от личния си живот, сред които и това дали в момента има нова любов до себе си, която да топли леглото му.

"Тази година не съм мислил за любов, имах много перипетии и фокусът ми беше другаде. За момента нямам половинка. Искам да бъда баща, защо не? Ако годините продължават като тази, ще ми е малко трудно. Аз самият не знам къде искам да живея в момента. Един ден искам да науча децата си на работа, на дисциплина и да бъдат себе си. Това са едни от най-важните неща", сподели той в сутрешния блок на bTV, където родният талант гостува преди броени часове.



Сред темите, на които Гришо говори, бяха върховите моменти в кариерата му, както и трудностите, с които се е сблъсквал по пътя към успеха. Димитров разказа и за специалната връзка със семейството си, което обожава. Припомняме, че след последния си турнир за 2019 г. бившият номер 3 в света отиде на почивка в Исландия с родителите си.

"В Исландия беше много различно. Решихме за първи път да направим такова приключение с родителите ми, беше уникално. Всяка една година гледаме да си направим почивка само ние тримата, да прекараме време заедно, тъй като програмата ми е много натоварена. Бях оставил телефона настрани, искахме да прекараме малко време в различни приключения. Всяко едно преживяване беше различно от другите", започна Гришо.



“Далеч от България най-много ми липсва храната. Обичам месото на мама. Въздухът тук също е по-различен”, призна още той.

„Мотивират ме работата, дисциплината, дори когато бях 78-и. Тогава беше още по-трудно, защото всеки мач ти се струва като вечност. Понякога получаваш попътен вятър и в края на годината бях много щастлив от това. Когато лежах в болница и бях 4-5 седмици настрани, имах моменти на негативизъм. Дори при най-позитивните хора имат моменти на негативизъм. Тяхната сила е, че намират позитивизъм в този негативизъм. Събуждаш се и започваш наново“, отговори философски родната тенис звезда на въпроса какво го мотивира най-много.

В момента Димитров търси правилния треньор: "Не трябва да оставяш никой да контролира играта и мислите ти. В момента, в който някой опитва да те остави като птичка в клетка, това е най-лошото, което може да се случи на един състезател. Трябва да си свободен и да твориш."

Тенисистът сподели още и за силната си обич и носталгия, която изпитва към родината си. Григор Димитров се обърна и към феновете си с думите: “Където и да отида на мач, винаги има български знамена. Аз съм един от вас и много ви благодаря за подкрепата”.

Четете още: Никол и Гришо се събраха?