По време на един от Zoom разговорите на принц Хари, посветен на менталното здраве, той спомена проф. Брене Браун. Принцът коментира може би най-известния цитат на изследователката от Университета в Хюстън: “Уязвимостта ни носи връзка, а връзката е причината да сме тук”. Хари разкри още, че двамата с Меган са големи фенове на Браун.

Коя обаче е тя? Брене Браун придобива световна известност след като участието й в световната поредица от конференции TED, със заглавие "Силата на уязвимостта", се превръща в една от най-популярните видеа в мрежата. Към момента то и видяно над 49 милиона пъти. Браун е посветила последните години от изследователсата си работа на отношенията между хората, срама, търсенето на мир и хармония и страха от уязвимостта.



Едно от посланията в работата на Браун е, че чувствата, които изпитваме всъщност не са факти и че историите, които сами си разказваме често не са верни и именно те ни правят лоша услуга и влияят на качеството ни на живот. “Или навлизаш в собствената си история и я владееш, или стоиш отстрани и търсиш трескаво своето чувство за стойност” - твърди Брене.



Основната идея в "Силата на уязвимостта" е, че освен ако хората не се уязвими един с друг, няма как да достигнат до никакви промени, нежност, доброта и истинска връзка. Тя вярва, че уязвимостта всъщност е супер сила, а не слабост и че на нейната база обществото прогресира.



Три популярни цитате от Брене Браун:

“Несъвършенствата не са недостатъци, те са просто напомняне, че всички ги имаме.”

“Уязвимотта звучи като истина и се усеща като кураж. Истината и куражът често не създават чувството са комфорт, но те никога не са слабост.”

“Говорете за своите провали, без да се извинявате”.