Автор
Ева Григорова

Крал Чарлз към членовете на семейството: Сами ще си плащате сметките и наема

Изглежда, че крал Чарлз очаква членовете на семейството му да изкарват парите си занапред.

Според нов доклад, 74-годишният крал се стреми да намали разходите на монархията и част от плана му неговите роднини да плащат собствените си наеми, да финансират домовете си, както и да се грижат за личните си финанси.

Чарлз иска да изразходва ресурсите си по-разумно и да предложи конкурентни заплати, обезщетения и пенсии на своя персонал, се казва още в доклада.



През годините членове на кралското семейство са използвали части от двореца като апартаменти за себе си и семействата си, но скоро това ще приключи.

“С течение на времето това ще се промени. Имотите ще се отдават на търговски цени занапред и на хора извън семейството.“, каза източник близък до кралското семейство.

“Шефът иска ефективни хора на ефективни позиции, които вършат ефективна работа, да получават подходящо заплащане“, добави вътрешният човек.

След коронацията на Чарлз през май, вицеадмирал сър Тони Джонстън-Бърт и сър Майкъл Стивънс ще започнат да създават конкретен план за изпълнението на идеите на крал Чарлз III.

View post on Instagram
 


Припомняме, че кралят вече изгони Меган Маркъл и принц Хари от апартамента им във Фрогмор. “Можем да потвърдим, че херцогът и херцогинята на Съсекс са били помолени да напуснат резиденцията си във Frogmore Cottage“, каза техният представител в изявление по-рано този месец.