Автор
Woman.bg

Кралицата нанесе безмилостен удар върху Меган и Хари

Кралица Елизабет II отне от принц Хари и съпругата му Меган Маркъл титлата „Кралски особи от Съсекс” (Sussex Royal), пише "Дейли мейл".



В изданието се съобщава, че кралицата и нейните съветници са взели окончателното решение думата „кралски” да бъде премахната от марката на херцога и херцогинята на Съсекс.

Припомняме, че двойката похарчи хиляди за създаването на уебсайт "Sussex Royal" с идеята да наложи званието като тяхна собствена марка по цял свят. Двамата се опитаха да използват бранда върху редица артикули, включително дрехи, книги и др. с комерсиална цел.

Оказва се обаче, че са "ударили на камък” с тази си амбиция. Кралицата не е човек, който лесно може да бъде подведен, а Мегзит определено не е от нещата, които би приела с лека ръка.

Сега Меган и Хари ще трябва да помислят върху ново име за своите продукти.



Двамата започнаха да налагат марката си, след като се отказаха от кралските си задължения, предизвиквайки международен скандал. Това направиха в стремежа си към финансова независимост, след като се преместиха да живеят в Канада.

След раздялата със семейството си, принцът изрази „голяма тъга” заради начина, по който той и съпругата му Меган трябва да се откажат от кралските си титли като част от раздялата с кралицата.

„Причинява ми голяма тъга, че стигнах до тук“, каза принц Хари в първите си коментари, относно историческата договорка.

Споразумението лишава Хари и Меган от обществено финансиране и ще се наложи те да върнат 2,4 милиона паунда (3,1 милиона долара) от парите на данъкоплатците, изразходвани за реновирането на дома им Frogmore Cottage в близост до замъка Уиндзор.

И това не е всичко. Хари беше принуден да се откаже и от всичките си военни титли, с които беше награден, след като служи два пъти в Афганистан с британската армия.

Въпреки това внукът си е внук и неведнъж принцът изрично подчертаваше пред медиите, че чувства „изключително уважение“ към кралица Елизабет II.

Четете още: Не им е лесно! Нови удари под кръста за Меган и Хари