Автор
Woman.bg

Кралицата се гаври! Търси чистачка срещу 17 000 евро на година?!

Кралица Елизабет II си търси чистачка. Замъкът Уиндзор спешно се нуждае от дама, която да се грижи за добрия му и бляскав вид. Това научаваме от обява, публикувана на сайта на Бъкингамския дворец, пише LADbible.



Чистачката ще работи в резиденцията на кралицата, а годишната заплата е 14 742 паунда (17 190 евро), което прави 1432.50 евро месечно.

Като добавим и факта, че наетата на въпросната служба дама трябва да работи 30 часа седмично от понедeлник до неделя, стойността на възнаграждението си е чиста проба подигравка на фона на стандартите във Великобритания.


От кралското домакинство обаче обещават, че чистачката е с перспектива за израстване в кариерата, което е гаранция и за увеличаването на нейната заплата.

Става ясно още, че избраният кандидат ще живее в замъка и ще присъства на партитата на кралското семейство, но в ролята на чистач. Сред изискванията, описани в обявата, са желаещият да кандидатства за въпросната позиция да има „предишен опит в домакинството и остро око за детайлите“. Кралското семейство има високи стандарти за чистота, ред и хармония, уточняват още в обявата.

Длъжността включва почистването и поддържано на „широк спектър от стаи и предмети“. Ако пък случайно решите да кандидатствате по обявата, добре е да имате предвид, че Уиндзор Палас разполага с повече от 1000 стаи, което означава, че едва ли ще ви остава свободно време за какъвто и да било личен живот!

Четете още: Няма да повярвате! Елизабет II и снахите ѝ се гримират сами