Кристен Стюърт зверски притеснена! Трябва да играе Даяна в нов филм

Както вече ви писахме, Кристен Стюърт е актрисата, която ще се превъплъти в образа на иконичната принцеса Даяна във филма "Спенсър".

Той ще бъде заснет от чилийския режисьор Пабло Ларейн, който режисира известната драма "Джаки" за Жаклин Кенеди преди четири години. Сценарист е Стивън Найт, авторът на поредицата Sharp Visors.

View post on Instagram
 


Снимките ще започнат през 2021 г., а сюжетът на кинолентата ще се фокусира върху три значими дни от живота на лейди Ди, съвпадащи с коледните празници в имението Сандригам, които тя трябва да прекара с цялото кралско семейство. Дните, в които Даяна Спенсър ще най-накрая ще вземе решението, че бракът ѝ е приключил и е време да напусне Чарлз.

По повод предстоящата работа по филма 30-годишната звезда от "Здрач" даде интервю за списание InStyle. В него тя признава, че това, което най-много я безпокои в образа на Даяна, е нейният акцент. "Хората познават гласа ѝ, нейният специфичен акцент. Той е толкова характерен и разпознаваем. Сега работя по него с експерт по произношението ѝ", споделя актрисата притеснението си.

"Това е една от най-тъжните истории, съществували някога, и не искам просто да играя Даяна - искам да я опозная душевно", допълва още тя.

Кристен Стюърт започва кариерата си през 1999 г., след като играе във филма "Паник стая" заедно с Джуди Фостър. Участвала е в редица филми като Speak, Zathura, Into The Wild, Adventureland, The Runaways, Snow White and the Huntsman, On the Road, Camp X-Ray, Still Alice и Equals. Славата си дължи най-вече на превъплъщението си в образа на Бела Суон от филмовата поредица "Здрач". Лице е на модните марки Chanel и Balenciaga. Стюарт е обявена за най-високо платената актриса през 2010 г. с печалба от 28.5 млн. долара, а през 2011 г. оглавява класацията "Най-добрите актьори в Холивуд".

View post on Instagram
 

Четете още: В главната роля дъщерята на президента: коя е Дарина Радева и коя звезда ще ѝ преподава в НАТФИЗ