Автор
Веселина Петрова

Кристина Апългейт показа какво е сила: Вижте я на червения килим за пръв път след страшната диагноза (снимки)

За първи път, след като светът научи за тежката диагноза на актрисата Кристина Апългейт, тя се появи на червения килим - на наградите "Изборът на критиците".

Звездата бе номинирана в категорията "Най-добра актриса". За церемонията Апългейт бе избрала тоалет изцяло в черно. И дори фактът, че се придвижваше с бастунче не можа да отнеме от блясъка ѝ. Тя просто доказа, че когато една жена има силен дух, нищо не може да я спре да изглежда ослепително. Макар и животът ѝ да е тежък.

View post on Instagram
 

Отличията бяха раздадени за 28-и път на церемония в хотел "Феърмонт Сенчъри Плаза" в Лос Анджелис. Водеща на шоуто беше актрисата и писателка Челси Хендлър.

Наградите "Изборът на критиците" се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, работещи за телевизията, радиото и интернет изданията (Broadcast Film Critics Association), която обединява професионалисти от САЩ и Канада, както и от Асоциацията на телевизионните журналисти.

Сред победителите тази година бяха "Всичко навсякъде наведнъж" и сериалите "Обадете се на Сол" и "Начално училище Абът", съобщават Ройтерс и ЮПИ.

"Всичко навсякъде наведнъж" - разказ за борбата на една обикновена жена срещу злото в паралелни вселени, съчетаващ елементи на абсурдистка комедия, научна фантастика, екшън с бойни изкуства, фентъзи и анимация, беше с 14 номинации за наградите "Изборът на критиците".

Продукцията получи отличията за най-добър филм, най-добър режисьор и оригинален сценарий - дуото Даниъл Куан и Даниъл Шайнерт, най-добър актьор в поддържаща роля - Ки Хи Куан (известен също като Джонатан Ки Куан) и най-добър монтаж.

В категориите за най-добър актьор и актриса в главна роля бяха отличени Брендън Фрейзър за "Китът" и Кейт Бланшет за "Лидия Тар".

Отличието за най-добра актриса в поддържаща роля отиде при Анджела Басет за изпълнението ѝ в "Черната пантера: Уаканда завинаги".

В телевизионните категории като най-добра драма и комедия бяха отличени съответно "Обадете се на Сол" и "Начално училище Абът".

Ролята в "Обадете се на Сол" донесе приза за най-добър актьор в телевизионна драма на Боб Одънкърк. Статуетката при жените отиде при Зендая за "Еуфория".

View post on Instagram
 

В категориите за най-добър актьор и най-добра актриса в телевизионна комедия отличията получиха съответно Джеръми Алън Уайт за "Мечката" и Джийн Смарт за "Хитринки".

С почетни призове бяха удостоени Джеф Бриджис и Джанел Моне.

Сред най-запомнящите се тоалети на червения килим бяха тези на Ан Тейлър-Джой, Джулия Робъртс, Кейт Бланшет, Ел Фанинг, Лили Джеймс, Мишел Уилямс и Аманда Сейфрид.

View post on Instagram
 

Джулия Робъртс блестеше в уникална дълга рокля на Schiaparelli.

View post on Instagram
 

Лили Джеймс бе избрала "гола" рокля, но в черно с голяма панделка отпред.

Мишел Уилямс бе в тоалет на Louis Vuitton.

View post on Instagram
 

Аманда Сейфрид е избрала Christian Dior.

View post on Instagram
 

Кейт Бланшет бе в Max Mara SS23.

View post on Instagram
 

Кейт Хъдсън е в Oscar de la Renta.

View post on Instagram
 

Ан Тейлър-Джой се появи в предизвикателна "гола" рокля .