Автор
Антония Дамянова

Кръщенето на Лилибет ще определи бъдещия имидж на принц Хари и Меган

Херцозите на Съсекс са изправени пред сложна дилема след раждането на дъщеря си Лилибет. Това съобщава пред Daily Mirror британският експерт по кралското семейство на Великобритания - Даниела Елсър.

Пред изданието той посочва, че решенията и изборите около предстоящото кръщене на новородената дъщеря на принц Хари и Меган Маркъл ще определят до голяма степен бъдещия им имидж в очите на обществеността, в това число и роднините.

View post on Instagram
 


Елсър е категоричен, че тази церемония може да „подобри или допълнително да влоши“ отношенията между принц Хари и съпругата му с високопоставените им роднини от Острова.

Кръщене във Великобритания, според Елсър, ще се възприеме като „маслинова клонка“. „Решението Лилибет да се кръсти в Съединените щати, далеч от кралицата, която е отказала международни пътувания, ще бъде знак за окончателна раздяла със семейството ѝ“, прогнозира експертът.



Възможно е обаче принц Хари и Меган Маркъл да запазят дискретност около кръщенето на дъщеря си. Но дори и такова решение също ще се счита за признак на дълбоко неуважение към Елизабет II, изтъква още Елсър. Според нея има голяма вероятност Меган и Хари наистина да не афишират церемонията, тъй като до този момент двамата нвсе още не са споделили нито една снимка на дъщеря си.

Може да искат да осигурят на Лилибет ниво на поверителност, което Хари не е имал, но истината е, че те са в странна позиция, нито са пълноправни членове на кралското семейство, нито са независими лица, отбелязва Елсър.

Втората наследничка на принц Хари и Меган Маркъл се появи на бял свят на 4 юни. Бебето получи името Лилибет „Лили“ Даяна Маунтбатън-Уиндзор в чест на кралица Елизабет II и майката на Хари принцеса Даяна. При раждането бебето тежеше около 3,5 килограма. Щастливият татко - принц Хари, присъстваше на раждането.

Още тогава говорител на херцога и херцогинята на Съсекс оповести, че принц Хари е поискал разрешението на кралицата да назове дъщеря си Лилибет и че нямало да ѝ даде това име, ако Елизабет II е била против.

Лилибет Даяна е осмият по ред претендент за трона, след брат си Арчи.

След раждането на дъщеря си принц Хари няма да си вземе общоприетите две седмици бащинство, а цели пет месеца – повече, отколкото продължава майчинството на някои места.

Четете още: Хари и Меган с благотворителна награда за решението си да имат само две деца