Автор
Woman.bg

Култовата Фийби от „Приятели“ на 56: Искам, но всъщност нямам желание!

Шантавата приятелка Фийби от хитовия сериал "Приятели" днес става на 56 години. И изглежда зашеметяващо. Времето сякаш е спряло за холивудската знаменитост. Вечно усмихнатата актриса Лиса Кудроу е родена на 30 юли 1963 г. в Лос Анджелис, а звездата ѝ изгрява именно с ролята на Фийби в „Приятели“.


Сериалът се излъчва от 1994 до 2004 г. Разказва историята на група приятели от Гринуич Вилидж, Манхатън, Ню Йорк. Финалният епизод на поредицата е гледан от над 51,1 милиона зрители. Лиса Кудроу си партнира с Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Матю Пери, Дейвид Шуимър и Мат Лебланк. Сериалът е отличен с много награди, сред които 6 "Еми" и "Златен глобус".


През 1995 г. Лиса става първата актриса от „Приятели“, която се омъжва. Тя се врича във вярност на Майкъл Стърн. На 7 май 1998г чаровната актриса става майка. Синът ѝ е кръстен Джулиън Мъри.

Дори докато е бременна, Лиса не спира да се снима в „Приятели“. В сериала нейната героиня ражда тризнаци.


Припомняме ви едни от най-култовите реплики на Фийби:


„Искам, но всъщност нямам желание!"


“Ще докажа, че това не е вярно! Защото току-що родих 3 деца и няма да ги оставя да живеят в свят, в който Джоуи е прав!"


“Те не знаят, че ние знаем, че те знаят, че ние знаем. Джоуи, нищо няма да казваш!”


„Отидох до стария си апартамент, за да взема рецептата за курабийките, но тъпият пожар я е унищожил! Моника: „Не! Защо не направи копие, което да пазиш в огнеупорна кутия на поне 100 метра от оригинала?“
„Защото съм нормална!“