Екстраваганата изпълнителка Лейди Гага е в захлас от Рут Колева – българската певицата, която жъне фантастичен успех отвъд Океана.

Американската дива, известна със своята ексцентричност и провокативна сценична визия, е смаяна от таланта на нашето момиче. Удивена от уникалния ѝ глас, Лейди Гага определила Рут като невероятна. За това научаваме от самата Колева, която прекарва последната година в САЩ.

View post on Instagram
 


Там родната сензация „омагьосала“ с дарбата си бащата на Лейди Гага – Джо Джерманота. Срещата между двамата се случила след концерт на Рут Колева със Софийската филхармония в интернет. Впечатлен от начина, по който българката пресъздава и преживява музиката, той лично поканил Рут да участва в култовото му заведение в Ню Йорк.

View post on Instagram
 

Въодушевена от поканата на известния интернет предприемач, Колева реагирала с охота и така станала част от специалната концертна програма заедно с номинирания за „Грами“ басист Петър Славов и китариста Марсио Филомена – и двамата възпитаници на колежа в Бъркли.

„Започнахме да правим концерти в ресторант в Манхатън, който се радва на отбрана аудитория. Сред посетителите на всичките ни концерти беше и бащата на Лейди Гага. Показал ѝ е клипче на мое изпълнение и ми сподели какво му е отговорила тя: „Уау! Невероятно!“, разказва Рут Колева пред "България днес". „Зарадва ме много самият факт, че ме е чула, защото аз съм ѝ голям фен“, споделя още певицата.

Ресторантът на Джерманота - "Joanne Trattoria", се нареди в списъка с най-популярните и авторитетни места за хранене в Ню Йорк още с откриването си през 2012 г. Заведението, разположено в Манхатън, носи името на покойната леля Стефани, прославила се с ексцентричния си сценичен псевдоним, която е починала 12 г. преди раждането на певицата.

Не е тайна, че 30-годишната родна соул, джаз и ар ен би изпълнителка гради брилянтна кариера в Щатите и се радва на изключителна популярност там. Да припомним, че най-новата ѝ песен се завъртя по MTV и се превърна в хит и още преди официалната му премиера.В края на ноември миналата година Рут започна и кампания в защита на жените, заставайки срещу малтретирането и дискриминацията над представителките на нежния пол.

View post on Instagram
 

Четете още: Саманта се издаде: ето защо няма да я има в новите серии на "Сексът и градът"