Майк Тайсън - голямото момче, което сега плаче за смъртта на дъщеря си

Майк Тайсън може да е един от най-силните мъже на Земята и да няма противник, когото да не може да пребори, но като всеки човек, той има и своите слаби моменти в живота. Всъщност, може би точно те са спомогнали да се превърне в истинска жива легенда на бокса и да е истинско животно на ринга.

Днес 54-годишният боксьор живее в разкош, но в началото на кариерата си дните му съвсем не са били толкова бляскави и спокойни.
Напротив – Майк израства в един от най-опасните и мизерни квартали на Ню Йорк и остава без майка, когато е едва на 16 г. Не след дълго обаче талантът му в спорта е открит от тогавашния му треньор, който го въвежда в света на бокса. За щастие, там Майк преоткрива себе си и до днес името му е нарицателно за добър боксьор.



Той печели първо място в тежка категория, когато е само на 20 г. и до ден днешен е единственият в спорта от тази категория, спечелил и трите титли WBA, WBC и IBF. Общо взето, от 18-тата си година Тайсън не спира да се доказва на ринга, сякаш енергията му е неизчерпаема. Но блестящата му кариера неминуемо е съпътствана от доста сложен личен живот.

Изживява чудесен романс с първата си съпруга Робин Гивънс, но за съжаление той приключва след цял куп обвинения към боксьора в домашно насилие. Дори самата Робин описва живота си с Майк като „истински кошмар и непрестанно изтезание“.

През годините Тайсън е бил арестуван и за изнасилвания, но дори и трите години, прекарани в затвора, не успяват да възпрепятстват успехите му на ринга.

Майк се жени за втори път, но и този брак не продължава дълго, заради честите изневери на спортиста.



През 2005 г. Майк Тайсън обявява, че се оттегля от бокса, а четири години по-късно се случва най-лошото нещо в живота му – той губи 4-годишната си дъщеричка след нелеп инцидент. Момиченцето се удушило в кабел у дома, докато си играело. Лекарите правят опити да спасят живота ѝ, но за съжаление, не успяват и тя издъхва в болницата на 25 май 2009 г.

Това е най-голямата трагедия в живота на Майк Тайсън, за която той и до днес не може да сдържи сълзите си. Спортистът споделя, че не знае как е успял да превъзмогне шока, освен че седмици наред е намирал спасението в кокаина.

Към днешна дата Майк отново се е завърнал в залата за тренировки и самият той подсказа, че има намерения скоро да се върне на ринга.



Четете още: Цвети Пиронкова съблазнява от плажа - събира тен под лъчите на Несебър