Автор
Woman.bg

Майкъл Дъглас наруши мълчанието след смъртта на баща си

Майкъл Дъглас наруши мълчанието броени дни след смъртта на именития си баща. Кърк Дъглас си отиде на 6 февруари на 103-годишна възраст.

Припомняме, че преди дни синът на легендарния актьор лично съобщи тъжната новина от профила си в Инстаграм, но след това не даде нито едно изявление пред медиите.

Само ден след кончината на звездата от филма „Спартак“ папараците причакаха Майкъл пред дома му, но той така и не им обърна внимание.


Заради траура Майкъл Дъглас и съпругата му – Катрин Зита-Джоунс, не се появиха дори и на най-бляскавото холивудско събитие на годината – церемонията по връчването на наградите „Оскар“.

Но ето че само преди няколко часа актьорът наруши мълчанието и публикува трогателен пост на страницата си в социалната мрежа.

Под мил кадър с баща си той благодари на всички за подкрепата в този толкова труден за него и цялото му семейство момент: „Благодаря ви много за добротата и ценните думи. Цялото ни семейство е дълбоко благодарно за подкрепата ви и изпращаме любовта си към всеки един от вас!“

View post on Instagram
 

Припомняме ви думите, с които опечаленият Майкъл сподели тъжната вест на 8 февруари: „С огромно прискърбие с братята ми съобщаваме, че Кърк Дъглас ни напусна на 103-годишна възраст. За света той беше легенда, актьор от златната ера на киното, доживял до преклонна възраст, филантроп, чиято отдаденост на справедливостта и каузите, в които вярваше, задават стандарт, към който всички ние се стремим. Но за мен и братята ми той беше просто татко, прекрасен свекър за Катрин, любящ дядо за внуците и правнучето си, прекрасен съпруг за Ан...“.

View post on Instagram
 

Кърт Дъглас, чието истинско име е Исур Данилович, е роден на 9 декември 1916 г. в Амстердам, Ню Йорк, в семейство на имигранти от Руската империя. В САЩ родителите на Кърк се преместват две години след брака си. След като завършва училище и колеж, Исур влиза в Американската академия за драматични изкуства в Ню Йорк, където ръководителят на студентската трупа му дава псевдонима Кърк Дъглас. Кърк Дъглас ще остане в паметта на човечеството с може би най-митичните персонажи в историята на киното – от художника Винсент Ван Гог до точния стрелец Док Холидей. Този неустоим мъж с волева брадичка оставя незаличими следи с превъплъщенията си в над 80 филма, сред които като бисери в съкровищницата на седмото изкуство блестят заглавията „Спартак“, „Одисей“, „Викингите“, „20 000 левги под водата“, „Гори ли Париж?“, "Сатурн 3", "Жажда за живот" и много други.

От 1954 г. Дъглас е женен за продуцентката Ан Байдънс, която е само с три години по-млада от него. Двамата имат четирима синове - Майкъл, Ерик, Питър и Джоел.

„На 103-ия му рожден ден му казах тези думи: „Тате, толкова те обичам и съм толкова горд, че съм твой син“, сподели още Майкъл Дъглас в съобщението за смъртта на баща си.

Четете още: Кърк Дъглас: За да постигнеш нещо, трябва да си достатъчно смел да се провалиш

* В месеца на любовта раздаваме награди. Спечели парфюм за теб и любимата ти приятелка, като харесаш нашата Инстаграм страница. Участвай в играта ни и можеш да спечелиш страхотен подарък от BOUCHERON!