Мария Бакалова - без награда, но блестяща в приказна рокля на Armani

Да, церемонията за връчването на наградите "Златен глобус" мина. И сега няма значение какво мислим по темата заслужава ли Мария Бакалова да грабне наградата, или не.

По-важното е фактът, че там, на тази церемония, сред номинираните, присъстваше една българка. По-важното е, че светът чу отново за България. И че не ни споменаха заради корупцията, престъпността или злоупотреби с еврофондове, а с нещо прекрасно - успехът на една млада актриса.

А тя наистина е прекрасна. Мария се появи на церемонията облечена в красива рокля на Armani и бижута Lorraine Schwartz.

View post on Instagram
 

Към снимката, публикувана в Инстаграм, Бакалова написа: „Толкова се вълнувам за първите ми Златни глобуси! Поздравления на всички номинирани и желая на всички прекрасна вечер“, написа тя към кадъра, а в стори благодари на марките, които са се погрижили за вида ѝ: „Благодаря ви, че ме накарахте да се чувствам като принцеса тази вечер.“

За съжаление Мария не грабна статуетката. Тя отиде при Розамунд Пайк с ролята ѝ във филма “I Care A Lot".

View post on Instagram
 

А онова, което направи Пайк в нощта на наградите, онова, което каза, обръщайки се към Мария, доказва, че нашата героиня е на прав път. И че тепърва ще чуваме за нея.

„В моя филм трябваше да плувам от потъваща кола. Мисля, че вероятно бих предпочел да направя това, отколкото да съм в стая с Руди Джулиани“, каза Пайк. „Мария, поздравявам твоя блясък и смелост.“

Наградата за най-добър актьор в поддържаща роля отиде при Даниел Калуя за изпълнението му в „Юда и черният месия”, съобщи Асошиейтед прес.

View post on Instagram
 

Наградата за най-добър сценарий бе дадена на Арън Соркин за „Процесът срещу Чикаго 7” на Netflix.

„Шитс крийк” взе отличието за най-добър телевизионен комедиен сериал. А Марк Ръфало победи в категорията за най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал за ролята си в „Дотолкова съм сигурен”.

За най-добър актьор в поддържаща роля в телевизионна поредица бе отличен Джон Бойега за изпълнението му в „Малка брадва”.

Призът за най-добра актриса в телевизионен драматичен сериал отиде при британската актриса Ема Корин за ролята ѝ на принцеса Даяна в „Короната”.

Заради пандемията от коронавирус тази година церемонията, която беше отложена с два месеца, бе предавана от двете крайбрежия на САЩ с водещи Тина Фей и Ейми Полър.

View post on Instagram
 

Имаше обаче достатъчно блясък и звездно присъствие. Актрисата Никол Кидман например се появи в присъствието на съпруга си и двете си дъщери.

View post on Instagram
 

Зашеметяващи бяха Джейн Фонда и Джилиан Андерсън.

View post on Instagram
 

А ние сега сме в очакване на следващия връх при филмовите награди - "Оскар"-ите. Защото казват, че церемонията по раздаване на "Златен глобус" е като генерална репетиция за другата златна статуетка.