Автор
Веселина Петрова

Мария Бакалова - една българска роза на наградите 'Оскар', или приказката, която едва започва

Мария Бакалова имаше натоварена година. Успехът, който я заля като цунами, направи името ѝ известно в цял свят. А красивата българска актриса мина по не един или два червени килима. И предизвика доста положителни и отрицателни коментари в Родината си. Едно обаче е ясно, че приказката едва започва.

View post on Instagram
 

Няколко часа след наградите "Оскар", за които Мария бе сред номинираните, можем да си отдъхнем. И да пожелаем на тази крехка българска роза с безспорен талант - успех! Ще ѝ трябва. Тепърва.

Часове преди наградите "Оскар" Мария сподели, че е зашеметяващо да види името си редом до световноизвестните звезди. И че всъщност мечтае за още работа и за глобална любов.

View post on Instagram
 

Мария гледа доста трезво на успеха си. И това е прекрасно.

"Ако си здраво стъпил на земята и ако мислиш преди да действаш или да говориш, може би няма да се изгубиш. Ние имаме мозъци, които би трябвало да ни светят като фенерче в гората и да не ни позволят да се изгубим. Така че мисля, че това откъде идваме е повод за празник, а не повод за плашене. Не вярвам много, много в губенето.", казва тя в интервю.

View post on Instagram
 

И споделя, че мечтае за любов. "Дори не чисто личностна любов, а цялостна любов в света, защото вярвам, че ние, ако се обичаме като хора, всичко ще бъде по-добро. Ние ще бъдем по-добри хора. Това в глобален аспект. Оттам, в личностен, мечтая за още работа. Аз не мога да живея, без да работя."

"Мечтая си за глобална любов и много работа, защото винаги може да се работи повече".

View post on Instagram
 

„Мария Бакалова вече е част от машината на Холивуд. Тя вече се снима в холивудски филм, който предстои да излезе тази година. Вторият ѝ филм е по-арт и по-мрачен. Това, че не спечели не променя факта, че има шанса да стане голяма звезда и голямо име в киното. Много е важна следващата една година за нея и как ще се възползва от нея“, каза по Би Ти Ви кинокритикът Благой Иванов.

И аз съм напълно съгласна с него. Защото приказката на Мария започва сега. Тя е положила много труд, успяла е да вдъхне на мечтите си кураж и сега те се сбъдват.

Мария обаче привлече вниманието към себе си не само с играта си в "Борат 2", благодарение на който стана така популярна, но и с нежното си излъчване и с невероятните тоалети, които избра за звздните си изяви.

View post on Instagram
 

За наградите "Оскар" тя се довери на Louis Vuitton. И според мен не сбърка. Изглежда приказно красива. И това е още един плюс за "нашето" момиче. С цялото си сърце ѝ желая успех. Да подбира мъдро бъдещите си роли и да внимава със звездния прах, който се стеле там горе, на хълма, наречен Холивуд.

Успех ѝ пожела и актьорът Башар Рахал в нощта преди "Оскар"-ите. Въобще Бакалова среща доста топла подкрепа от родна земя. Въпреки злостните понякога коментари.