Мария Игнатова е родена през 1979 г. в София, а средното си образование завършва в САЩ. След това продължава да учи в Амстердам. Запалва се по телевизионната журналистика и завършва частен колеж с такъв профил. Междувременно работи като модел за холандска модна агенция.

View post on Instagram
 

Завръща се в България и започва работа в БНТ като водеща. Изявява се като певица и има три записани песни -"Не ме търси", "Искаш" и "Невъзможно". Като актриса участва във филмите "Риба чук" и "Икона"

През 2008 г. се присъединява към екипа на "Господари на ефира". На 31 март, за първи път в историята на предаването, на стола на "Господарите" сяда дама.

View post on Instagram
 

През март 2010 г. заедно с Алекс Раева е водеща на дебютиращия за България формат X Factor. От 2016 г. е водеща на шоуто "Пееш или лъжеш" заедно с Ненчо Балабанов.

Има един брак с бизнесмена Петко Димитров. Двамата имат син - Виктор. Дълго време бе жената до Димитър Рачков.

View post on Instagram
 

Миналата година за рождения си ден Игнатова си пожела... мъж. "За рождения си ден си пожелавам мъж! Без майтап! Искам да се разбираме и е без значение дали е много богат или не", каза тогава Мария.

И ето че една година по-късно тя е влюбена - в журналиста Ивайло Нойзи Цветков.

Двамата не афишираха връзката си, но се появиха заедно на светско събитие и потвърдиха слуховете. А в предаването "Папараци", чиято водеща в момента е Игнатова, тя призна изненадващо, че именно Ивайло е най-голямата ѝ любов.