Автор
Ева Григорова

Меган и Хари пак станаха за смях: Папараците ги преследвали, защото не искали да платят за хотел

През последните месеци отношението към принц Хари и Меган Маркъл сякаш претърпя абсолютна метаморфоза.

Двамата се преместиха в Америка с желанието да имат повече лично пространство, след което изненадващо направиха 6-часов документален филм по Netflix за личния си живот, Хари издаде книга, в която сподели интимни подробности за кралското семейство, а Меган направи собствен подкаст. Това предизвика и появата на небезизвестния епизод на South Park, в който двамата бяха брутално осмяни за поведението си, както и затова че непрекъснато влизат в ролята на жертви.


Миналата седмица говорител на двойката сподели, че двамата са участвали в гонитба с папараци в Ню Йорк, която била изключително опасна. Оказа се обаче, че Меган и Хари са обикаляли задръстените улици на града, опитвайки се да избегнат фотографите, за да не издадат локацията, на която са отседнали.

“Почти катастрофалното преследване с кола“ на Хари и Меган се е случило, защото двамата били твърде стиснати, за да платят за хотел” - съобщи Page Six. Първоначално двойката искала да отседне в любимия хотел на покойната принцеса Даяна - Carlyle, от мястото за настаняване обаче отказали да им направят огромна отстъпка, което накарало Меган и Хари да отседнат в къщата на свои приятели. Така, когато папараците започнали да ги преследват, двамата не искали да разкрият къде точно са настанени и това била причината за необяснимите обиколки, които правели в продължение на два часа. По ирония на съдбата в Америка законите към фотографите са доста по-свободни от тези във Великобритания и в САЩ те имат право да снимат знаменитости без проблем.


Нюйоркски полицай дори споделил следното пред Page Six: “Те просто трябваше да си намерят хотел за безопасността на всички. Вместо това те бяха стиснати и искаха безплатно място за настаняване.”

“Ако бяха платили и бяха взели хотел, това предполагаемо “опасно“ преследване на папараци из града никога нямаше да се случи. Щяха да бъдат откарани обратно до Carlyle, да бъдат снимани да влизат вътре и това щеше да е краят.“

В миналото Хари и Меган бяха редовни посетители на Carlyle, където стаите варират от около 1240 долара, а апартаментите - до 6000 долара на вечер.

Те се настаниха в емблематичния хотел по време на посещение в Ню Йорк през 2021 г. и бяха видени да вечерят в известния бар Bemelmans на хотела.

Покойната майка на Хари, Даяна, посещаваше кралския апартамент от 1800 квадратни фута на 22-ия етаж на Carlyle, когато беше в града. Сега той струва над 8000 долара на вечер.


Защо двойката не се е спряла на стая, остава загадка, като се има предвид, че имат сделка за 100 милиона долара с Netflix плюс множество други бизнес начинания.

В сряда медиите съобщиха, че Хари, 38, Меган и нейната майка Дория Рагланд, са били “изключително разстроени и разтърсени“, след като са били преследвани в продължение на два часа, а техният говорител определи случката като “почти катастрофален“ инцидент.

След като 41-годишната бивша актриса получи награда от Глория Щайнем на церемонията “2023 Women of Vision“, тримата се качиха в джипа си около 22:00 часа.

Следвани от папараците, двойката, както и 66-годишната Рагланд и техните охранители, отишли до 19-и участък на полицията в Ню Йорк, след което се качили в жълто такси в опит да заблудят фотографите, преди да се върнат в собствената си кола.

Представителят на двойката твърди, че така нареченото “преследване“ е довело до множество сблъсъци, включващи други шофьори на пътя, пешеходци и двама служители на полицията в Ню Йорк.

Въпреки техните твърдения, очевидци споделиха, че двойката е преувеличила инцидента и че не е била преследвана два часа.


“Херцогът и херцогинята на Съсекс пристигнаха на мястото и няма съобщения за сблъсъци, призовки, наранявания или арести“, се казва в изявление на полицията в Ню Йорк в сряда.

“Хари и Меган излагат на риск живота на обикновените хора, защото са стиснати“, каза източник от правоприлагащите органи пред Page Six.

“Те просто трябва да приемат, че хората ще ги снимат, фотографите ще ги следват – това е Ню Йорк – и трябва да предприемат интелигентни стъпки, за да гарантират собствената си сигурност за безопасността на себе си и на всички останали“ - допълни той.