Автор
Ева Григорова

Меган и Хари вложиха парите си в хипи инвестиционна компания с куче за мениджър

Меган Маркъл и принц Хари направиха пореден изненадващ ход по пътя си към финансовата независимост. Двамата инвестираха неназована сума във фирма за устойчиви инвестиции в Ню Йорк.

Инвестиционният фонд „Ethic” дава съвети на своите клиенти как да инвестират авоарите си по-устойчиво, като с приоритет са теми като изменението на климата и правата на човека.



Най-новото вложение на двойката е поредната им стъпка към империята, която смятат да изградят в Америка, след като напуснаха кралското семейство с желание да бъдат независими и да се издържат сами. Финансовите експерти са на мнение, че Меган и Хари имат потенциала да създадат бранд на стойност над един милиард долара.

View post on Instagram
 


Компанията Ethic е основана от британеца Джей Липман, който както принц Хари, се е преместил от Лондон в Америка. На сайта на фирмата е упоменато, че нейните служители обожават хипитата, защото те самите се смятат за такива. Седмичната среща във фирмата започва с благодарности, отправени към колегите, а няколко кучета също са намерили своето призвание в Ethic. Това са Рукс и Джиджи, които отговарят за сигурността и Байрън, който пък заема позицията на “мениджър усмивки”.



В ексклузивно интервю за „Ню Йорк Таймс” Меган каза: "От света, от който идвам, не говорите за инвестиране, нали? Нямате лукса да инвестирате. Това звучи толкова фантастично. Съпругът ми от години казва: Боже, не искаш ли да има място, където да можеш да вложиш парите си в ценностите, в които вярваш?“

Хари сподели пред медията, че се надява двойката да насърчи повече, особено млади хора, да инвестират парите си устойчиво.



Преди да инвестират във фонда, Хари и Меган сключиха многомилионни сделки с Netflix и Spotify.