Автор
Антония Дамянова

Мена Сувари за тежката борба със следродилната депресия и наркотиците

Американската актриса Мена Сувари говори за тежката битка с наркотиците и за следродилната депресия, с която се е борела година и половина след раждането.

43-годишната звезда от „Американски прелести“ и „Американски пай“ е била сексуално насилвана в детството си, а по-късно се пристрастява към наркотици. За трудностите, през които е преминала през живота си досега, Сувари откровено разказва в подкаста Broad Ideas на Рейчъл Билсън.

Актрисата дапълни, че не желае да „захаросва“ трудностите, през които преминава. „Не искам да се държа като перфектната личност. Всеки се опитва да оцелее и да покаже на какво е способен, но хората трябва да си помагат“, категорична е Мена.

Актрисата не крие, че ходи на терапия и получава нужната подкрепа от приятелите си. Разкрива още, че се лекува с холистични практики, като прови хормонални тестове и кръвни изследвания, за да научи повече за собственото си тяло.

Сувари си спомня още, че след раждането на сина си Кристофър е стояла на балкона на дома си и е убеждавала себе си да излезе и да се разходи навън. Повтаряла си, че трябва да излезе, но се бояла. Съпругът ѝ също ѝ повтарял думите „Можеш да отидеш“, но тя била убедена, че няма сили да го направи.

Припомняме, че звездата сключи брак с Майкъл Хоуп през 2018 г., а двойката посрещна първото си дете през 2021 г.

Актрисата допълва, че все още се опитва да свикне с мисълта, че трябва да бъде до сина си 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, за да отгледа добро човешко същество. Звездата споделя още, че се е надявала да посрещне първото си дете във вана с вода, но раждането започнало в дома ѝ, като мъките ѝ продължили 24 часа, преди да бъде откарана в лечебно заведение, където раждането продължило още едно денонощие. На финала синът на Мена се появил на бял свят след цезарово сечение.



Мена Сувари предполага, че следродилнта ѝ депресия се дължи на наркотиците, които е взимала преди да забременее. Днес тя е убедена, че те завинаги са останали в миналото.

Четете още: Поли Генова показа разтапящи снимки на дъщеря си от първия ѝ рожден ден