Автор
Woman.bg

Моника Белучи на прага на 55-годишнината: По-мъдра и по-красива

Само след месец неотразимата Моника Белучи ще навърши 55 години. Италианската актриса не се страхува от старостта. "Приемам промените, които носи времето. Вярвам, че всяка една възраст е още един начин да преоткриеш себе си.


Жените вече определено се уважаваме повече. Сега смятаме, че можем да бъдем красиви и на 40, и на 50, и на 60. Възрастта вече не е пречка!", сподели преди време в интервю за Vanity Fair Белучи.
С годините тя става все по-неотразима.

И списанието отново я избра за корица на августовското си издание. Връзката между Моника и Vanity Fair е дългогодишна и изкусителката често позира с цялата си прелест на кориците на медията.
Моника е истинско вдъхновение за жените. Представяме ви най-популярните размисли на чаровната италианка за живота, любовта и мъжете:

"Животът ми откри други неща. Успях да се измъкна от черупката на красотата. Трябва да съм готова да приема, че тя отминава. Помага ми фактът, че имам деца. Искам да бъда жена, която се чувства добре в кожата си с напредването на възрастта."

"За нищо на света не бих искала отново да бъда на 20 години. Сега съм много по-щастлива оттогава, тъй като на млада възраст още опознаваме себе си, опитваме се да разберем кои искаме да бъдем, страдаме от неувереност в себе си. Сега знам точно какво искам и без какво мога да живея."

"Когато правим грешки или дори когато вършим неща, от които после се срамуваме, в крайна сметка се научаваме на съчувствие, на прошка – към себе си и към другите."

"Не притежаваме никого - нито съпрузите, нито децата си. Можем само да споделяме нещата с хората, които обичаме."

"Трябва да бъдем снизходителни. Всички ние сме безумци, които се стараят да пазят равновесие. Никой не е съвършен."

"Душевният комфорт зависи не от това как изглеждаш, а от това как се чувстваш отвътре."

"Аз съм добра майка. Но това не значи, че съм добро момиче. Нужен ми е риск."

"Хората може да ти простят ума, даже таланта, но красотата – никога! Женствеността е хармония, естественост и чувственост."

"Една жена е уникална, когато е себе си, когато се чувства добре в кожата си, но това отнема цял живот."

"Красотата се превръща в проблем за жената само в два случая – когато я няма, а и когато освен нея няма нищо друго."

"Красотата наистина е сила, но само ако умееш да се възползваш правилно от нея. Ако не умееш да шофираш, за какво ти е скъпа кола?!"

"Чувствам се приятно и съм наясно със себе си, но не защото съм красива."

"Жената може да обича така, сякаш никога няма да си отиде. Но настъпва ден и тя си тръгва така, като че ли изобщо не е обичала."

"Мъжете обичат това, което не могат да притежават."

"Всяка жена обича да бъде любима."

"Не трябва да мразим хората, които ни завиждат. Те просто признават, че ние сме по-добри."

"Остаряването е невероятно. Харесва ми. Страхуваш се по-малко, губиш естествената си хубост от младостта, но остава нещо много по-интересно."

"Малко дете има хубава кукла. Детето обича куклата, но иска да я счупи, за да види какво има вътре. Ние сме същите."