Автор
Woman.bg

Най-неприятният момент: Ето какво имат да делят Шакира и Пике

Шакира и Жерар Пике бяха една от най-хубавите и стабилни двойки и с любовта си вдъхновяваха. Как се стигна до тяхната раздяла все още не е напълно ясно, но както изглежда има замесен трети човек. В момента това не е и кой знае колко важно, защото певицата и футболистът имат по-важни задачи за решаване, а именно попечителството над децата им и подялбата на общото им имущество.

View post on Instagram
 

За хубаво или за лошо двамата нямат брак. Според Celebrity Net Worth състоянието на Шакира възлиза на почти 300 милиона евро, докато Пике има активи на стойност около 80 милиона евро. Липсата на брак означава, че тези цифри ще останан непроменени. Имотите, закупени от тях, преди да се съберат, също няма да бъдат делени. Колумбийската певица притежава имение в Маями на стойност около 13 млн. евро, а футболистът има триетажна къща в центъра на Барселона, оценявана на 4,5 млн. евро.

View post on Instagram
 

Основният въпрос около подялбата е свързан с капитала и имотите, които двамата са придобили по време на връзката си. Те също така ще трябва да се споразумеят и за попечителството над двете им деца Саша и Милан. Според Informalia двамата вече са наели адвокати, които да защитават интересите им.

View post on Instagram
 

Двойката купи къща през 2012 г. в престижния квартал Есплуге де Льобрегат на стойност 4,5 млн. евро. По-късно, през 2015 г. двамата се сдобиха с друга къща близо до "Камп Ноу", за която похарчиха около 5 млн. евро. Това са единствените два имота, закупени от тях през годините на връзката им.